3 x materialen van onze vloerkleden

3 x materialen van onze vloerkleden

Jute, viscose en wol. Wat zijn de kenmerken en welke vloerkleden zijn gemaakt van deze materialen? Na het lezen van deze blog weet jij er alles van!

Jute vloerkleden

Jute is een erg sterk materiaal, dit is natuurlijk een goede eigenschap voor een vloerkleed. De vloerkleden worden geweven van jute draden. Deze draden komen uit Corchorus, een plantengeslacht uit warme en vochtige landen. Doordat jute een natuurlijk materiaal is, ben je weer een stukje duurzamer met een jute vloerkleed in huis! De vezels van jute kunnen geverfd worden. Dit zie je bij onze jute Dart vloerkleden, door de verschillende kleuren is je jute kleed niet zoals veel jute kleden. Ook de jute Fica kleden hebben een mooi geverfd patroon.

Viscose vloerkleden

Viscose, ook wel kunstzijde of rayon genoemd is een kunstmatig materiaal. Een van de eigenschappen van viscose is dat het een mooie glans heeft. Het hangt dan ook van het lichtinval af hoe je vloerkleed er uit ziet. Vloerkleden die van dit materiaal zijn gemaakt hebben dan ook een luxe uitstraling. De viscose vloerkleden voelen heerlijk zacht en warm aan. Veel van onze vintage vloerkleden zijn gemaakt van viscose. Hieronder een paar voorbeelden.

Wollen vloerkleden

Wol ken je waarschijnlijk van kleding, dekens en misschien wel de gebreide sokken van oma. Wol is ook een perfect materiaal voor een vloerkleed! Een eigenschap van wol is dat het zeer sterk en elastisch is. Hierdoor behouden vloerkleden goed hun vorm en gaan ze lang mee.
Een groot voordeel van een wollen kleed is dat lucht stil blijft staan tussen de garen. Stilstaande lucht vormt een natuurlijke barrière waar warmere of koudere lucht niet doorheen kan. In de winter houdt het vloerkleed de warme lucht vast en voelt het tapijt lekker warm aan. In de zomer houdt het de koele lucht vast van de vloer, waardoor het kleed verkoelend werkt. Een wollen tapijt is dan ook zeer geschikt voor een vloer met vloerverwarming!
Wol is van nature antistatisch, omdat wol op een natuurlijke wijze het vocht uit de lucht absorbeert. De stof kan veel vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen. Een top eigenschap voor een tapijt. Wat verder ook handig is om te weten is dat wollen vloerkleden allergie vrij zijn en ze geen vuil absorberen.

Ben jij geïnspireerd na het lezen van deze blog? Laat het ons weten en deel jouw interieur of exterieur foto op je socials met #vloerkledenloods en tag ons @vloerkledenloods


© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode