Buiten vloerkleden: De trend voor in je tuin

Buiten vloerkleden: De trend voor in je tuin

Binnenvloerkleden zijn niet meer weg te denken in onze interieurs maar ook de buitenvloerkleden hebben hun opmars gemaakt en zijn erg in populariteit gestegen de laatste jaren. Het geeft een huiselijke sfeer in de tuin en zorgt ervoor dat je gemakkelijk een knusse zithoek buiten kunt creëren. Bij Vloerkledenloods hebben we een breed assortiment aan buitenvloerkleden. Zit jij er ook aan te denken om een buitenkleed te kopen? Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over dit trenditem.

Buitenkleed kopen

Als het weer warmer wordt willen we daar vaak zoveel mogelijk van genieten en buiten net zo lekker relaxen als binnen. Doormiddel van een buitenkleed maak je jouw tuin net zo gezellig als je woonkamer. Om meer sfeer te creëren kun je een vloerkleed voor buiten bijvoorbeeld bij je lounge set in je tuin neerleggen, maar net zo goed onder een buiteneettafel komt een buitentapijt goed tot zijn recht. Ook op een balkon creëer je met een buitenkleed een sfeervolle zit plek. Hier lees je in de volgende alinea’s meer over.

 

Buitenvloerkleed/buitentapijt/buitenkleed

Kan een buitenvloerkleed ook binnen?

Binnenvloerkleden zijn qua oog bijna niet meer te onderscheiden van buitenkleden. Je kunt een buitenvloerkleed daarom ook prima binnen gebruiken. Bijvoorbeeld voor onder de eettafel of met huisdieren. Het voordeel hiervan is dat buitenvloerkleden veelal zijn gemaakt van kunststof of gerecycled polypropyleen. Hierdoor zijn buitenkleden makkelijk schoon te houden en zijn ze zeer bestendig tegen water en vuil. Eens een glas drinken omgooien of een afdruk van de modderpootjes van je hond is dus snel weer opgelost. Mocht je een gladde vloer hebben, dan raden wij aan er een antislip onderkleed bij te kopen. Dit is een behoud van je vloer en tapijt en zo voorkom je dat het kleed gaat schuiven. Een buitenvloerkleed gaat dus heel lang mee!

Verschillende vormen en maten buitenvloerkleden

Buitentapijten heb je in veel verschillende maten en vormen. Ook voor een kleine tuin of een balkon hebben we passende maten buitenvloerkleden. Denk bijvoorbeeld aan een balkonkleed. Balkonvloerkleden zijn smal en langwerpig van vorm, dit zijn vaak lopers. Deze vloerkleden maken van jouw kille betonnen balkon een sfeervolle buitenplek. Heb je een ruimere tuin? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een normaal formaat buitenvloerkleed van 160 x 230 cm. Dit formaat zal mooi aansluiten bij je lounge set of onder je buiteneettafel. Voor bij een klein gezellig zitje in de tuin is een rond buitenkleed weer erg populair. Doormiddel van een rond kleed kun je ruimtes gemakkelijk opdelen en creëer je meteen extra sfeer.

Buitenvloerkleed/buitentapijt/buitenkleed

Kun je een buitenkleed laten liggen?

Een vloerkleed in je tuin klinkt misschien in eerste instantie een beetje gek maar daar is goed over nagedacht! Buiten vloerkleden zijn namelijk vaak gemaakt van kunststof of gerecycled polypropyleen. Hierdoor zijn buitenkleden makkelijk schoon te houden en zijn ze zeer bestendig tegen regen en vuil. Weer of geen weer, een buitenvloerkleed kun je in de zomerperiode dus altijd buiten laten liggen en is in een handomdraai weer schoon te maken.

Hoe reinig je een buitenvloerkleed?

Omdat buitenkleden vaak van kunststof gemaakt zijn, zijn ze vrij eenvoudig schoon te maken. De beste tip om je buitenvloerkleed weer spik en span te maken kun je het beste een emmer met water vullen, een scheut afwasmiddel eraan toevoegen en mengen tot een mooie oplossing. Vervolgens kun je het buitenvloerkleed met een kunststof borstel zorgvuldig schrobben. Heb je dat gedaan? Dan kun je het vuil er afspoelen met een tuinslang. Mocht je het buitenkleed vervolgens willen opbergen, dan is het slim het kleed eerst even op te laten drogen of af te deppen met een handdoek, zo voorkom je schimmel.

Dubbelzijdige buitentapijten

Ben je gek op inrichten en het stijlen van je huis en tuin? Of ben je snel uitgekeken op je gekochte interieuritems? Dan word je vast heel blij van de dubbelzijdige buitenvloerkleden in ons assortiment. De naam zegt het al, je kunt deze vloerkleden aan twee kanten gebruiken. Ben je even helemaal uitgekeken op de ene kant met die ene bepaalde kleur, dan kun je hem gewoon omdraaien en zal het weer aanvoelen als nieuw.

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl

© Beryl van der Mossel

Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode