De industriële woonstijl: Dit is hoe je het creëert!

De industriële woonstijl: Dit is hoe je het creëert!

Dat de industriële woonstijl erg in populariteit gestegen is laatste jaren is je vast niet ontgaan. De industriële woonstijl is een populair Interieurontwerp dat geïnspireerd is op de industriële revolutie en de look en feel van fabrieken, ateliers en lofts. Het is een stijl die bekend staat om zijn ruwe, onafgewerkte en stoere uiterlijk. In deze blog vertellen we je alles over deze robuuste woonstijl en hoe je het kunt toepassen. Lees je mee?

Wat kenmerkt een industrieel interieur?

Een industrieel interieur wordt doorgaans gekenmerkt door het gebruik van ruwe, onafgewerkte materialen zoals beton, staal en hout. Beton zie je vaak terug in de vloer of de muren. Bij staal kun je denken aan een mooie zwarte stalen deur of bijvoorbeeld robuuste stalen tafelpoten. Robuust geleefd hout is ook een veel voorkomend materiaal in de woonstijl wat de industriële sfeer erg versterkt.

Vintage Vloerkleed Aila Geel

Hoe maak je een industrieel interieur gezellig?

In de industriële woonstijl is het belangrijk om een balans te vinden tussen de ruwe en stoere elementen en de zachte en comfortabele elementen. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het gebruik van een vloerkleed, zachte kussens en dekens op de meubels, of door het toevoegen van planten en bloemen aan de ruimte. Om je hiermee een handje te helpen hebben we alle tips nog even voor je op een rijtje gezet. Zo creëer je in je industriële interieur toch dat warme huiselijke gevoel!

  • Gebruik warme kleuren en materialen: Voeg wat kleur toe aan je interieur met behulp van warme kleuren zoals rood, oranje en geel, of door gebruik te maken van houten of stoffen meubels.
  • Voeg planten toe: Planten kunnen een ruimte direct opfleuren en een gevoel van leven en natuur geven.
  • Gebruik zachte verlichting: Installeer zachte verlichting, zoals tafellampen of kaarsen, om een gezellige sfeer te creëren.
  • Voeg accessoires toe: Voeg persoonlijke accessoires toe, zoals kussens, dekens of kunstwerken, om de ruimte wat meer warmte en karakter te geven.
  • Gebruik warme materialen voor raambekleding: Gebruik gordijnen of jaloezieën van zachte materialen, zoals wol of fluweel, om een gezellige sfeer te creëren.
  • Maak gebruik van tapijten en vloerkleden: Deze kunnen helpen om de ruimte gezelliger te maken en tegelijkertijd geluiden te absorberen.

Wat voor soort vloerkleed past in een industrieel Interieur?

Er zijn verschillende soorten vloerkleden die kunnen passen in een industrieel interieur. Bijvoorbeeld en vintage vloerkleed kan een mooie aanvulling zijn op een industrieel interieur, omdat het een warme en gezellige sfeer kan creëren in een ruimte die vaak een beetje koud en hard kan ogen. Bovendien kan een vintage vloerkleed een interessante tegenhanger vormen voor de ruwe materialen die vaak gebruikt worden in een industrieel interieur, zoals beton, metaal en hout. Het is wel belangrijk om de juiste stijl vintage vloerkleed te kiezen die past bij de rest van het interieur. Een vintage vloerkleed met een patroon of kleur die opvalt kan de ruimte een stijlvol accent geven. Een neutrale kleur vintage vloerkleed zoals beige, grijs of zwart zal het juist rustig houden. Ook Jute en Sisal vloerkleden doen het goed in een industrieel interieur. Deze natuurlijke materialen zijn een goede keuze omdat ze een rustieke en organische uitstraling hebben die mooi past bij de esthetiek van de stijl.

Rond Vloerkleed Jute Naturel

Wat zijn industriële kleuren?

Industriële kleuren zijn doorgaans neutrale kleuren die worden gebruikt in industriële interieurs om de ruwe, stoere sfeer te benadrukken. Deze kleuren zijn meestal donkerder en minder opvallend dan felle kleuren, en hebben een stoere, functionele uitstraling. Industriële kleuren omvatten vaak grijstinten, zoals grijs, donkergrijs en antraciet, maar ook zwart en wit kunnen worden gebruikt. Andere populaire industriële kleuren zijn bijvoorbeeld beige, bruin en olijfgroen. Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van industriële kleuren niet betekent dat je je moet beperken tot alleen deze kleuren. Je kunt ook accentkleuren gebruiken om het interieur op te fleuren en persoonlijker te maken.

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl. 

© Beryl van der Mossel

Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode