Landelijk wonen

Landelijk wonen

Velen dromen ervan: Wonen in een gezellig klein boerderijtje op het platteland. Daar waar het altijd knus en warm is en de rust overheerst. Helaas is wonen op elke gewenste plek niet meer zo vanzelfsprekend in de oververhitte huizenmarkt van deze tijd. Gelukkig kun je dat plattelands gevoel ook creëren in een stadswoning. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over een landelijk interieur en hoe je het buitenleven naar binnen haalt.

Een landelijk interieur geeft rust

De landelijke woonstijl is al jaren erg populair. Mensen krijgen er geen genoegen van en dat is heel begrijpelijk. De woonstijl is namelijk erg tijdloos en kan hierdoor jaren mee. Het straalt rust uit en dat is precies wat we nodig hebben in deze snelle en moderne wereld. We hebben veel prikkels van buitenaf te verwerken. Er is daarom niks fijner dan thuis komen in een oase van rust waar je weer helemaal kunt opladen. Een landelijk interieur geeft een warm een behaaglijk gevoel. Zo’n plek waar iedereen zich meteen thuis voelt. Het is niet gek dat we ons allemaal wel een beetje verbonden voelen met deze natuurlijke woonstijl. De natuur delen we immers ook met z’n allen en geeft je altijd een goed gevoel.

Wollen of jute vloerkleed in landelijke interieur

Alhoewel het landelijk interieur geïnspireerd is op het plattelandsleven hoef je voor deze woonstijl niet perse in een boerderij op het platteland te wonen. Ook in een stadwoning kan een landelijk interieur helemaal tot zijn recht komen. Juist in een kleine woning is het vaak snel warm en gezellig te maken en dat is nou net wat deze woonstijl kenmerkt. Voor een basis van een landelijk interieur wordt er vaak gekozen voor warme, zachte en natuurlijke kleuren zoals beige, taupe, bruin en wit. Felle kleuren zie je er dan ook nauwelijks in terug. Ook wordt er in deze woonstijl veel gewerkt met natuurlijke materialen zoals hout, aardewerk, katoen linnen en jute. Om de natuurlijke sfeer meteen het hele huis door te trekken wordt er vaak gekozen voor een echte houten vloer. Hiermee zet je al meteen een hele grote stap in de goede richting. Leuk om te weten is dat er in oude huizen, zo nu dan en met een beetje geluk, onder het laminaat nog wel een echte oude houtenvloer te vinden is. Opnieuw schuren en in de beits of wax zetten en de vloer oogt weer als nieuw. Een lust voor het oog een ook nog eens super duurzaam. Mocht je niet geluk hebben met een echte oude houten vloer dan zijn ze ofcourse ook nieuw te koop. Ook nieuwe houten vloeren zijn super sfeervol en ogen heel natuurlijk! Als kers op de taart kun je het helemaal afmaken met een wollen vloerkleed of jute vloerkleed. Onderaan deze blog hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Landelijk interieur duurzaam

Wanneer je van een landelijk interieur houdt kunnen we ons voorstellen dat je ook een natuurliefhebber bent en je daardoor zuinig bent op de aarde. Een landelijk interieur leent zich gemakkelijk om duurzame keuzes te maken. Deze woonstijl is namelijk vaak een mix van modern en vintage. Een kijkje nemen op marktplaats is dus altijd een goed idee! Tweedehands zijn er veel houten meubels te vinden die nog talloze jaren mee kunnen en je inrichting een persoonlijk touch geven. Omdat een landelijk interieur staat voor natuurlijk, warm en gezellig is een openhaard ook een grote favoriet. In dat geval kun je kiezen voor een palletkachel. De pallets waar de kachel op brand worden gemaakt van restafval zoals snoeihout en zaagsel. Ook zorgt een palletkachel voor minder luchtvervuiling dan en gewone houtkachel.

Een groene landelijke tuin

Niet alleen een landelijk interieur kan je dat plattelands gevoel geven maar ook je tuin speelt hierin een grote rol. Niets is mooier dan door de ramen je groene tuin in te kijken. Heb je een kleine tuin? Zie dit dan niet als een probleem. Ook met een kleine tuin zijn er genoeg mogelijkheden. Door bijvoorbeeld een klimplant zoals de Hedera bij je schutting op te zetten creëer je gemakkelijk een grote groene oase. Ook als je geen groene vingers hebt is dit een goede oplossing. Zo nu en dan met droog weer even wat extra water geven en verder doet het zijn eigen werk. Een andere tip is om de stenen in je tuin te vervangen door gras. Naast dat dit veel natuurlijker oogt, heeft dit nog veel meer voordelen. Door veel groen in de tuin aan te brengen zul je minder last hebben van wateroverlast bij hevig weer, het geeft verkoeling in de zomer en het is ook nog een super goed voor allerlei dieren zoals vogels en insecten. Goed voor mens, dier en milieu. Win-win situatie dus!

Ben je er al achter of de landelijke woonstijl iets voor jou is? Mocht je nog meer inspiratie nodig hebben lees dan ook onze blog over de Bohemian woonstijl, de Japandi woonstijl of kijk eens onder het kopje woonstijlen op onze website voor alle vloerkleden die aansluiten bij jou wensen.

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl

© Beryl van der Mossel

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode