Vloerkleden voor een meisjeskamer

Vloerkleden voor een meisjeskamer

Vloerkleden kunnen een prachtige toevoeging zijn aan de inrichting van een meisjeskamer. Niet alleen kunnen ze de kamer een gezellige uitstraling geven, maar ze zijn ook nog eens functioneel. Met een vloerkleed kun je de kamer een warmere uitstraling geven en bovendien biedt het extra comfort voor de voeten en dempt het geluid.

Wanneer je op zoek gaat naar een vloerkleed voor een meisjeskamer, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder bespreken we een aantal van deze factoren en enkele populaire vloerkleden voor meisjeskamers. Lees je mee?

Kleur en patroon

De kleur en het patroon van het vloerkleed zijn waarschijnlijk de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Het is verstandig om te kiezen voor een kleur die past bij de rest van de inrichting van de kamer. Als je bijvoorbeeld een kamer hebt met veel zachte tinten, dan is een vloerkleed in een vergelijkbare kleur misschien een goede keuze. Daarnaast kan een patroon op het vloerkleed ook leuk zijn. Er zijn tal van opties, zoals bloemen, stippen, strepen en dierenprints. Als je al veel patronen in de kamer hebt, dan kun je misschien beter kiezen voor een effen kleur op het vloerkleed.

Welk materiaal voor een kindervloerkleed?

Het materiaal van het vloerkleed is ook een belangrijke overweging. Je wilt misschien een zacht materiaal dat comfortabel aanvoelt onder de voeten, zoals wol of katoen. Deze materialen zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast zijn er ook synthetische materialen die geschikt zijn voor vloerkleden. Polypropyleen is bijvoorbeeld een populair materiaal omdat het onderhoudsvriendelijk is.

Welke afmeting moet een kindervloerkleed hebben?

De afmetingen van het vloerkleed zijn ook belangrijk. Je wilt ervoor zorgen dat het kleed groot genoeg is om de kamer gezelliger te maken, maar niet zo groot dat het de kamer te vol maakt. Een goede vuistregel is om het kleed ongeveer twee derde van de lengte van de kamer te laten beslaan.

Populaire vloerkleden voor meisjeskamers

Er zijn tal van vloerkleden die geschikt zijn voor meisjeskamers. Hieronder bespreken we enkele populaire opties:

Roze vloerkleed: Roze is natuurlijk dé kleur voor meisjeskamers. 

Stippen: Een vloerkleed met stippen kan een speelse en vrolijke sfeer geven aan een meisjeskamer en past vaak in elk interieur.

Jute vloerkleed: Jute is natuurlijk materiaal. Het geeft een natuurlijke uitstraling en is het ook nog eens goed bestand tegen intensief gebruik. Hierdoor gaat het lang mee. Daarnaast is het een niet-giftig materiaal, waardoor het veilig is voor kinderen om op te spelen en te kruipen.

Dierenprints: Dierenprints zijn altijd een leuke optie voor kinderkamers. Een vloerkleed met bijvoorbeeld een luipaard of leeuwtje kan de kamer een wild tintje geven.

 

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Lees dan ook: Dit Doet Een Vloerkleed Met Jouw Kinderkamer of neem een kijkje op onze Instagram @vloerkledenloods


© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode