De Scandinavische woonstijl

Wil je graag een Scandinavische woonstijl of heb je die al, maar wil je meer inspiratie? Dan is dit echt een blog dat je moet lezen! Deze woonstijl zie je veel terug in Denemarken, Zweden en IJsland wat dus Scandinavische landen zijn. De Scandinavische woonstijl bevat veel lichte kleuren. Dit is ontstaan doordat de dagen tamelijk kort zijn in deze landen waardoor licht daarom dus erg aanmerkelijk is.

Tips om een Scandinavische woonstijl te creëren:

Meubels met slanke poten

Door meubels met slanke poten in je interieur te zetten breng je gelijk de Scandinavische sfeer in huis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een salontafel of een bank met slanke poten. Dit ziet er heel mooi, maar ook strak uit.

Lichte kleuren:

Lichte kleuren kun je creëren door witte accessoires en meubels in je huis te plaatsen. Witte muren in je huis is ook wel echt kenmerkend aan een Scandinavische woonstijl. Natuurlijk wil niemand een wit huis met ook nog eens witte meubels en accessoires, dan kun je ook kiezen om pastel tinten in je huis aan te brengen. Deze zie je namelijk in deze stijl ook veel terug komen.

Wit, zwart en grijze accenten

In deze woonstijl zie je veel wit, zwart en grijze accenten voorbij komen. Als je gaat voor een grijze muur zie je meer witte en zwarte accenten, zoals een zwarte bank en een witte tafel. Heb je een witte muur dan zie je vaker een grijze bank met een zwarte tafel. Dit word dan vervolgens ook wel op elkaar afgestemd. Wel word wit vaak als basis kleur gebruikt in deze stijl.

Openhaard

In Scandinavische landen is het vaak erg koud. Daardoor hebben ze dan ook een openhaard in huis met blokken hout ernaast. Dit is dan ook echt iets typerends aan de Scandinavische woonstijl. Z’n openhaard geeft een heerlijk warme uitstraling aan je interieur. Niet iedereen heeft een openhaard in huis, maar tegenwoordig kun je ook een sfeerhaard bestellen. Dat verwarmt je huis niet, maar brengt wel die warme uitstraling naar binnen. Ook staan kaarsjes altijd erg mooi en warm in het interieur.

Natuurlijke materialen

Hout is wel een van de meest voorkomende natuurlijk materiaal die je ziet voorbij komen in een Scandinavische woonstijl. Hou je nou niet van houten meubels of accessoires dan kan een dierenvachtje ook erg leuk staan in je interieur. Dit kun je bijvoorbeeld neerleggen op een bank of stoel. Of ga je dan toch liever voor een mooi koeienhuid op de vloer?

Planten

Grote kamerplanten zie je regelmatig terug in deze woonstijl. Omdat het interieur vrij wit is valt dit natuurlijk heel erg op en hiermee haal je dan ook gelijk de kleur weer in huis. Kleine planten op kasten of vensterbanken kunnen erg gaaf staan. Door die planten in je interieur straalt dit gelijk warmte en levendigheid uit.

Minimalistisch en strak

Het Scandinavische interieur ziet er meestal erg strak uit. Dit komt doordat er strakke meubels worden gebruikt met rechte lijnen. Deze woonstijl heeft daardoor ook een cleane, sobere uitstraling. Dit kun je krijgen door dus strakke meubels te gebruiken, geen sierlijke frutseltjes in je huis te plaatsen en alles in rechte lijnen te zetten. Ben je bang dat dit te kil word? Dat is bij deze woonstijl niet het geval, want het ziet er juist erg gaaf uit!

Wil je nou meer spullen van de Scandinavische woonstijl in je huis? Shop deze dan bij ons! Wij hebben super veel vloerkleden, maar ook meubels en accessoires die bij deze stijl passen.