We horen vaak dat klanten denken dat vloerkleden niet geschikt zijn voor vloerverwarming. Een vloerkleed en vloerverwaming gaan echter prima samen! 1=1 is dus 3! Wel zijn er een paar punten waar je rekening mee dient te houden. In deze blog zullen we je alle ins en outs uitleggen.

Vloerverwarming onder kleed

Om maximaal te profiteren van de vloerverwarming onder het kleed, dient het vloerkleed warmte goed door te laten. Omdat de meeste vloerkleden een isolerende functie hebben, kunnen ze de warmte van de vloerverwarming tegen houden. Wanneer er genoeg plekken zijn in de woonruimte waar het vloerkleed ligt waar de warmte wél naar boven kan komen, dan zal het geen grote invloed hebben op de temperatuur in deze ruimte. 

Vloerkleed met backing?

In principe is elk type vloerkleed geschikt voor vloerverwarming. Echter, vloerkleden met een backing die eraan vast gelijmd is, kunnen mogelijk loslaten. Om deze reden is het belangrijk dat er een antislip tapijt onder het vloerkleed wordt gelegd. Zo wordt de backing van het vloerkleed beschermd en zal deze niet loslaten.  

Bescherm met een antislip tapijt

De antislip tapijten die worden verkocht op Vloerkledenloods.nl, zijn geschikt voor ieder type vloer, van parket- en houten vloeren, tot natuursteen, plavuizen en tegelvloeren met vloerverwarming. Een goedkope oplossing voor zowel de veiligheid als bescherming van het kleed. Je knipt deze bij op maat en legt hem op de vloer. Het antislip tapijt kleeft zich vast aan de ondergrond en vervolgens leg je het vloerkleed hier op neer. Onze antislip tapijten zullen geen lijmresten achter laten op de vloer en verlengt de levensduur van je tapijt.

Nog een aantal handige tips

Tot slot is belangrijk dat je goed op het materiaal van het vloerkleed let, want door de warmte kan een vloerkleed extra snel uitdrogen. Vooral bij wollen vloerkleden zal je dit merken. Dit doordat het vloerkleed extra zal pluizen. Wanneer je een antislip tapijt onder het vloerkleed legt zal je hier minder last van hebben. Hiernaast raden wij aan om het vloerkleed af en toe met wat water te bespuiten en/of bijvoorbeeld een bakje met water op de verwarming neer te zetten, zodat de ruimte vochtiger is. De luchtvochtigheid zal ook beter worden door het plaatsen van planten.


Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben, dan kan je altijd vrijblijvend met ons contact opnemen.