En om dit nóg wat simpeler te maken gaan we in deze blog eens kijken wat volgens de ‘kenners’ dé kleuren zijn voor nu en de komende tijd.

Greenery?

Volgens Pantone (je weet wel die kleurengoeroes uit Amerika) is Greenery de kleur van 2017. Greenery is een verfrissende en revitaliserende geelgroenige kleurtint. Het doet denken aan de in de lente opbloeiende natuur en heeft een heel neutrale energie. Greenery staat als het ware voor een fris en nieuw begin.

Wat dichter bij huis

Vragen we aan Histor wat de kleur van 2017 is, dan gaan we een heel andere richting op. Zij gaan voor de blauw-paarse tint 'Dorade'. Dorade is heel veelzijdig, eigentijds, bescheiden, speels, kalm én elegant. Nou als dat niet genoeg redenen zijn om hem te overwegen weten wij het ook niet meer.

Flexa zit in dezelfde ietwat blauwgrijze hoek met Denim Drift als kleur van 2017. Denim Drift accentueert het karakter van kleuren waarmee het gecombineerd wordt uitstekend. Combineer Denim drift met ingetogen en lichte kleuren en zorg hiermee voor een fris en helder interieur.

Bruin is het nieuwe zwart

Ja, je hoort het goed. Volgens Lidewij Edelkoort wordt bruin het nieuwe zwart. En laat onze rotan stoelen nou net mooi bruin zijn. Afijn, Lidewij geeft twee redenen voor de switch naar het nieuwe zwart. Ten eerste, de kleurenpaletten zijn sinds lange tijd veel warmer geworden en dit vraagt dus ook om een warme basiskleur. Ten tweede (shock alert), zwart wordt steeds meer gelinkt aan IS die onze cultuur ‘kaapt’. Best schokkend als je het ons vraagt, maar goed, het is te volgen.

Zero, beyond minimalism

Circulair is het toverwoord voor de zomer van 2017, of zoals Lidewij het noemt: ‘Zero beyond minimalism’. Ronde tafels komen dus weer terug samen met gebogen hout en rotan. Dit sluit weer perfect aan op het ‘nieuwe zwart’ en tevens de huidige trend met ronde vloerkleden.

Zo, je kennis over welke kleuren het helemaal gaan maken is weer bijgespijkerd. Kom je er toch nog niet helemaal uit, gebruik dan zeker deze kleurentest van VTwonen.