Wat is jouw woonstijl? Ga je voor lekker stoer, grof en heb je lef? Dan is een industrieel interieur echt wat voor jou! Mooi in een oud pand, maar ook zeker in een nieuwbouwhuis. Van alle woonstijlen is ‘industrieel’ toch wel de meest stoere. De basis van je industriële interieur bestaat uit een aantal grote meubels zoals de eettafel, de bank en de lampen. Met kussens, een hoogwaardig vloerkleed en bijpassende woonaccessoires creëer je een gezellige, huiselijke sfeer. Wat zo fijn aan een industrieel interieur is, is dat de stijl erg veelzijdig en goed te combineren is!

Stylingtips

Metaal en staal

Eén van de typerende materialen van een industrieel interieur is natuurlijk metaal of staal. Hiermee kun je je huis zo stoer maken als je zelf wilt! Je kunt gaan voor een subtiele aanpak met accenten, zoals een metalen kruk, metalen poten onder je bank of stoelen of metalen woonaccessoires. Wil je het groter aanpakken? Denk dan aan een industriële lamp van metaal, eettafel met stoere metalen poten of een lockerkast. Toch wat teveel metaal? Door een stoer vloerkleed onder je tafel neer te leggen of voor je lockerkast is het meteen weer in balans doordat je een warm materiaal combineert met het metaal.

Leer

Een ander ruig materiaal is leer en dat kun je in feite heel makkelijk toepassen, zowel echt als skai leer. Leer geeft een vintage en stoer karakter aan je inrichting en is prachtig te combineren met andere stoere materialen zoals metaal en steen. Dit kun je natuurlijk aanpakken door leren meubels te gebruiken zoals een leren bank, een leren stoel en een leren vloerkleed. Maar dit kun je ook weer subtieler aanpakken door bijvoorbeeld leren sierkussens op de bank te leggen of leren handgrepen op je kastdeuren te zetten.

Warm hout

Omdat hout een warm karakter heeft, is het ideaal om te combineren met wat koelere tinten en materialen. Al die stoere materialen kunnen ook zorgen voor een kille look, dat wil je natuurlijk voorkomen. Als je dan bijvoorbeeld een houten salontafel of ladder in je interieur toepast, creëer je gelijk al een warme sfeer in je huis. Leg je onder je houten salontafel ook nog een mooi tapijt dan hoef je je helemaal niet meer druk te maken om een kille uitstraling!

Schuifdeuren

Is jouw huis een open woonruimte, maar wil je af en toe wel wat meer rust of privacy in bepaalde kamer delen creëren? Kies dan voor bijvoorbeeld schuifdeuren. Hiermee maak je in een hand omdraai van je open woonruimte een gesloten woonruimte, ook is dit natuurlijk een erg stoer element en het ziet er ook nog eens super gaaf uit! Maar je kan ook kiezen voor stalen deuren met glazen ruitjes erin zoals vroeger vaak in fabrieken werd toegepast. Dit zorgt voor een robuuste uitstraling maar toch houd je de ruimte open en licht.

Bakstenen

Kenmerkend voor een industrieel pand is een stenen muur. Robuust en weer helemaal in! Waar bakstenen muren vroeger vooral als praktisch werden gezien, zijn ze tegenwoordig een interieur statement op zich. Nu heeft natuurlijk niet elke huis zo’n gave muur  maar er zijn ook alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor fotobehang met een baksteen print of steenstrips. Je behaald hiermee hetzelfde stoere resultaat.

Met deze tips haal je een industriële sfeer in huis en met een vloerkleed verbind je je meubilair en je woninginrichting. In een handomdraai geef je je interieur een nieuwe look die weer een hele poos mee kan. Weer toe aan een andere stijl? Maak dan gewoon de keuze om een ander vloerkleed te kopen. Ook hiervoor leent een nieuw kleed zich perfect!

Met ons ruime assortiment vloerkleden zit er gegarandeerd wat voor je tussen. Zo hebben we alle texturen tussen hoogpolig en laagpolig, in meerdere mooie tinten en stijlen van diverse grote merken.