Hoe maak je de keuze: wel of geen vloerkleed in jouw interieur? Mis je de sfeer, wil je graag meer warmte in huis halen of mis je de samenhang tussen al je meubelen? Wij laten je zien wat een vloerkleed zoal kan doen voor je interieur!

Een vloerkleed kan jouw interieur veel sfeer, warmte en karakter geven. Daarnaast is een vloerkleed een prachtige toevoeging aan jouw interieur! Je kan grote ruimtes opvullen met een mooi tapijt of juist als het karakter van een ruimte benadrukken. Er zijn een aantal manieren waardoor je zelfs je ‘kleine’ woning op kan vrolijken met een vloerkleed zonder dat het kleiner oogt.

Heb je niet zoveel ruimte? Kies dan voor een kleiner karpet die qua kleur goed samenhangt met de rest van jouw interieur. Zorg ervoor dat het tapijt onder je meubels past, voor een mooi contrast kun je ook kiezen voor tapijten in rondere vormen. Voorbeeld: als je een tapijt onder de eettafel legt geeft dit een mooi effect zonder dat de ruimte kleiner oogt.

Op de foto's hieronder zie je een setting zonder vloerkleed. De inrichting geeft weinig warmte en een geheel. Er mist nog iets?

Op onderstaande foto’s is dezelfde ruimte te zien mét aankleding van een karpet. Het vloerkleed geeft meer sfeer en samenhang. Doordat het tapijt natuurlijke kleuren heeft en de meubels op het vloerkleed staan wordt het een mooi geheel, met meer warmte en sfeer!

Houd je meer van meubels met aarde tinten of neutrale kleuren? Door deze tinten kan je interieur een beetje saai aanvoelen. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor! Kies een tapijt met net iets meer kleur of met een opvallend printje. Hiermee maak je, je interieur een stuk knusser!

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Onderstaande foto’s geven je net wat meer inspiratie en laten zien wat een verschil een karpet kan maken!

Ben je al helemaal enthousiast geworden? Om een vloerkleed aan te willen schaffen zijn er nog een aantal punten waar je rekening mee moet houden om de juiste keuze te kunnen maken. Vloerkleden voor in jouw woonkamer of slaapkamer leveren wij in verschillende kleuren en maten.

  • Het is belangrijk om te kijken naar de afmeting: welke afmeting en vorm past het beste bij jouw interieur?
  • Welk type vloerkleed spreekt jou het meeste aan? Hoogpolig, laagpolig of iets wat er tussenin zit?
  • Het materiaal is ook een essentiële factor bij de keuze in jouw vloerkleed. Geef je de voorkeur aan natuurlijke of synthetisch materiaal? Of misschien toch een combinatie van verschillende materialen?
  • Kies een kleur die goed bij jouw inrichting past! Gebruik hiervoor eventueel bovenstaande tips.