10 creatieve manieren om een buitenkleed te gebruiken

10 creatieve manieren om een buitenkleed te gebruiken

Tegenwoordig is het helemaal niet gek, een vloerkleed voor buiten. Je ziet ze steeds vaker in iemand achtertuin liggen. Een buitenkleed is niet alleen erg praktisch, maar zorgt er ook voor dat jouw tuin er een stuk sfeervoller uitziet. Er zijn veel verschillende kleuren, vormen, structuren en patronen beschikbaar, dus voor iedereen wel wat wils! In deze blog vertellen we je 10 creatieve manieren hoe je een buitenkleed kan gebruiken. Lees je mee?

 

  1. Picknickkleed

Een buitenkleed is niet alleen een praktische keuze, maar het is ook perfect voor picknicks. Leg het kleed neer in het park of je achtertuin en geniet van een gezellige maaltijd in de buitenlucht. Zo zit je lekker comfortabel en een buitenkleed is een stuk makkelijker schoon te maken dan een stoffen picknick kleedje.

Jute buitenkleed naturel Zigzag - Interieur05

 

    

  1. Yoga- of meditatiekleed

Transformeer je buitenruimte door het kleed te gebruiken als een comfortabele ondergrond voor yoga of meditatie. Niet alleen zorgt het voor een schone en comfortabele plek om oefeningen te doen, maar het draagt ook bij aan de sfeer, waardoor je een rustige buitenomgeving creëert.

 

  1. Kampeerondergrond

Maak kamperen nog comfortabeler door het buitenvloerkleed te gebruiken als extra isolatie of beschermende ondergrond onder je slaapmatje. Of in het geval van een grote familie tent een huiselijk gevoel toevoegen aan de gezamenlijke ruimte. Het kleed voegt een extra laag van comfort toe tijdens je buitenavonturen, waardoor kamperen nog aangenamer wordt. Bovendien hebben we grote buitenkleden in het formaat 240x340cm en 280x380cm.

Buitenkleed Forst grijs/wit - dubbelzijdig

       

  1. Outdoor speelmat

Voor ouders is het buitenvloerkleed een handige oplossing als speelmat voor kinderen. Hiermee voorkom je dat kleine speeltjes verloren gaan in het gras of modder. Bovendien zorgt het voor een zachte ondergrond waarop kinderen veilig kunnen spelen, zonder zich zorgen te maken over harde of vieze ondergronden.

 

  1. Huisdieren kleedje

Gun je huisdieren een comfortabele buitenervaring door het buitenkleed te gebruiken als een ontspannend bedje voor hen. Of het nu voor dutjes in de zon is of om gewoon buiten lekker te relaxen. Het buitenvloerkleed biedt een zachte en aangename rustplek voor je harige vriendje.

Buitenkleed Dahl grijs - dubbelzijdig

      

  1. Strandlaken

Naast picknicks is het kleed ook ideaal als strandlaken. Spreid het uit op het zand en geniet van een ontspannen dag op het strand. Bovendien kan het dienen als een handige plek om spullen op te leggen, zodat ze niet met zand bedekt raken tijdens een dagje uit. Hierdoor hoef je ook niet op je natte zandhankdoek te liggen.

 

  1. Tuindecoratie

Een andere manier is om het buitenkleed ergens tegen de wand van je huis of aan de schutting te hangen. Hiermee creëer je een unieke wanddecoratie die je tuin een persoonlijke touch geeft.

Rond buitenkleed Leaf zwart

     

  1. Tuinwerkstation

Maak tuinieren comfortabeler door het buitenvloerkleed te gebruiken als ondergrond voor allerlei tuinwerkzaamheden, zoals het verpotten van planten of het zaaien van bloemen. Het kleed beschermt niet alleen je kleding tegen vuil, maar biedt ook een comfortabele plek om actief in de tuin bezig te zijn.

 

  1. Oefenruimte

Gebruik het buitenkleed als een ruimte voor je buitenwork-out. Of je nu bezig bent met fitnessoefeningen of stretchoefeningen, het kleed zorgt voor een zachte en stabiele ondergrond, waardoor je gemakkelijk en snel buiten kunt trainen.

Buiten vloerkleed Frost roest/wit - dubbelzijdig

    

  1. Fotodecoratie

Ook zou je het kleed kunnen ophangen voor buitenfoto's, familieportretten of fotoshoots. Met zijn diverse kleuren en patronen kan het buitenvloerkleed een uniek decor vormen voor allerlei buitenfoto's, waardoor je herinneringen vastlegt met een artistiek tintje.

 

Met deze 10 creatieve oplossingen komt jouw buitenvloerkleed pas echt tot zijn recht en wordt het niet alleen een decoratief element maar ook een functioneel item in jouw buitenruimte. Vond je dit artikel nou nuttig om te lezen? Lees dan ook eens: hoe kies je het perfecte buitenkleed? Of neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en informatie.


© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode