Hoe je de Scandinavische woonstijl kunt toepassen - Tips en Inspiratie

Hoe je de Scandinavische woonstijl kunt toepassen - Tips en Inspiratie

Je hoeft maar een woontijdschrift open te slaan en de Scandinavische woonstijl komt meteen naar voren. Deze woonstijl is de laatste jaren reuze populair geworden en dat heeft verschillende redenen. Een van de belangrijkste redenen is de eenvoud en functionaliteit van de stijl. De Scandinavische woonstijl richt zich op de essentie van het leven en wekt de indruk van een georganiseerde en rustige omgeving, waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen. In deze blog vertellen we je alles over deze frisse en levendige woonstijl.

 

Wat is een Scandinavische woonstijl?

De Scandinavische woonstijl, ook wel bekend als de "Nordic Style", is een populaire interieurstijl die geïnspireerd is op de natuurlijke omgeving en het simpele leven van de Scandinavische landen, zoals Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Deze stijl wordt gekenmerkt door zijn eenvoud, met gebruik van natuurlijke materialen en veel licht. De Scandinavische woonstijl staat voor een rustige, functionele en natuurlijke inrichting van een huis, die past in de koudere klimaten.

Wit wollen vloerkleed Cobble stone Vloerkledenloods

Welke kleuren passen in een Scandinavisch interieur?

Een van de kenmerken van de Scandinavische woonstijl is het heldere en neutrale kleurenpalet. Wit, grijs en beige zijn populaire kleuren die een rustige en ontspannen sfeer creëren. Dit wordt vaak aangevuld met accenten van hout en andere natuurlijke materialen, zoals wol, jute, katoen en leer. Dit zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling. Daarnaast wordt ook wel gebruik gemaakt van accenten van fellere kleuren zoals groen, blauw, geel en roze, om een pop van kleur toe te voegen aan het interieur. Deze kleuren worden vaak gebruikt in kleine dosis zoals in accessoires en decoratie. Op deze manier creëer je een interessant contrast met een rustige basis.

Scandinavisch Berber vloerkleed hoogpolig beige

Wat voor meubels passen er in een Scandinavisch interieur?

De meubels in een Scandinavische woonstijl zijn vaak eenvoudig en tijdloos, met de focus op comfort en functionaliteit. Denk aan eenvoudige houten tafels en stoelen, banken met kussens en gehaakte plaids. Een witte keuken is een populaire keuze in een Scandinavisch interieur omdat deze kleur altijd past bij de algehele stijl. Een witte keuken kan de ruimte groter en fris doen ogen, dit past goed bij de Scandinavische stijl die zich richt op eenvoud.

 

Hoe pas je de Scandinavische woonstijl toe?

Er zijn een aantal manieren om de Scandinavische woonstijl toe te passen in je interieur:

  • Kies voor een neutraal palet van kleuren, zoals wit, grijs en beige, met accenten van zachtblauw, zachtgroen, zachtgeel of zachtroze
  • Gebruik veel houten elementen, zoals parket, houten meubels en accessoires, om een ​​natuurlijke en warme sfeer te creëren.
  • Investeer in functionele meubels met een eenvoudig en minimalistisch ontwerp.
  • Maak gebruik van veel licht, zoals grote ramen, verlichting op verschillende hoogten en kaarsen.
  • Voeg planten toe aan het interieur om een ​​natuurlijke en gezonde sfeer te creëren.
  • Gebruik textiel, zoals vloerkleden, kussens, dekens en gordijnen om kleur en warmte toe te voegen.

Scandinavisch Berber vloerkleed hoogpolig groen       

Wat voor vloerkleed past het beste in een Scandinavisch interieur?

Een vloerkleed met een eenvoudige en subtiele geometrische print in neutrale kleuren past het beste in een Scandinavisch interieur. Het is vooral belangrijk dat je kiest voor een vloerkleed in een lichte kleur zoals wit of beige, dit helpt om de ruimte lichter en ruimtelijker te maken. Materialen die je veel voorbij ziet komen zijn wollen vloerkleden, katoenen vloerkleden en jute vloerkleden. Onderaan deze blog hebben we een aantal Scandinavische vloerkleden voor je op een rijtje gezet

 

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl

 

© Beryl van der Mossel

Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode