De Bohemian woonstijl

De Bohemian woonstijl

Kleurrijk, avontuurlijk en out of the box: Dat is een Bohemian interieur! De Bohemian woonstijl, ook wel Boho genoemd, is een woonstijl die de laatste jaren steeds meer harten heeft veroverd. En dat is niet zo gek. De woonstijl kent namelijk weinig grenzen. Wil je ook een Boheems interieur? Laat alle touwtjes vieren en doe eens gek, want met deze unieke woonstijl heb je alle vrijheid en kan er weinig mis gaan! Om je een paar handvaten te geven hebben wij een blog voor je geschreven om je alles te vertellen over deze te gekke woonstijl. Lees je mee?

Out of the box

In ons vorige blog vertelden we je alles over de Japandi woonstijl dat gekenmerkt wordt door minimalisme en zachte kleuren. Bohemian, ook wel Boho genoemd, is daarentegen juist heel uitgesproken. Het heeft veel kleur, is erg levendig en van bijzondere tierlantijntjes en accessoires kun je in met deze woonstijl niet genoeg hebben! Ook belangrijk is, durf te combineren. Dit klinkt misschien spannend en dat snappen we. Om een Boho interieur te creëren heb je best een beetje lef nodig en moet je durven! Toch zul je merken dat er weinig mis kan gaan. Laat al je creativiteit er op los want deze woonstijl kent geen vaste regels. Wil je wel graag iets meer houvast? Dan kun je bijvoorbeeld onderzoek gaan doen naar goede kleurencombinaties. Maak vervolgens een kleurpalet van kleuren die jij mooi vindt. Mocht je dan vervolgens iets willen kopen dan kun je het kleurenpalet gebruiken om te kijken of dit aansluit bij jouw interieur wensen. Op die manier kun je toch een soort van rust creëren in de woonstijl.

Typisch Bohemian

De Bohemian woonstijl is een moeilijk te omschrijven stijl. Dit komt omdat er met deze woonstijl heel veel mogelijk is en er dus geen vaste regels voor zijn. Toch zijn er zijn wel een paar basis elementen die je vaak terug ziet komen in deze interieurs. Typisch Bohemian is bijvoorbeeld het combineren van veel verschillende prints. We herhalen weer: Rare combinaties bestaan niet. Ga dus voor een gekke print behang en combineer dit bijvoorbeeld met leuke geprinte kussens voor op de bank of bijvoorbeeld een vloerkleed met een mooie opdruk. Vergeet niet veel kleur toe te passen. Dit is in een Bohemian interieur essentieel. Ook kan een Bohemian interieur soms ietwat rommelig ogen maar laat dat nou juist de bedoeling zijn. Deze woonstijl staat namelijk bekend om de gezelligheid en is nooit saai.

Bohemian Souvenirs

Ben je gek op mooie accessoires en hebbedingetjes dan past Boho misschien wel helemaal bij jou! Creëer een interieur vol herinneringen met mooie souvenirs meegenomen van vakanties. Wanneer je een reisliefhebber bent, raden we je aan eens een vlucht te boeken naar Marrakesh in Marokko en een extra lege koffer mee te nemen. Marrakesh is namelijk the place to be als het gaat om de bohemian stijl. In deze stad vind je talloze winkeltjes met mooie unieke en kleurrijke handgemaakte items die helemaal aan sluiten bij deze woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan mooie sierlijke kussens, aarde werk, macramé items en veel rotan! Tevens wordt bijna alles voor een erg gunstige prijs aangeboden. Al eens in Marrakesh geweest? Ook in Bali in Indonesië vind je deze stijl veel terug.

Bohemian vloerkleden en tapijten

Vloerkleden zijn bijna onmisbaar in een Bohemian interieur. Het geeft de ruimte een knus en warm gevoel en met een fleurig vloerkleed kun je gemakkelijk veel kleur in huis aanbrengen. Tapijten die erg populair zijn binnen de Bohemian woonstijl zijn Oosterse tapijten, Perzische tapijten, Kelim tapijten en Berber tapijten. Deze kleden worden gekenmerkt door de prachtige patronen en worden veelal allemaal met de hand gemaakt. Hierdoor zijn bijna alle kleden uniek en dat is nu net wat je nodig hebt in je Bohemian interieur! Ook bij vloerkledenloods hebben we een groot assortiment aan Oosterse vloerkleden. Om je te helpen hebben we hieronder een paar voor je op een rij gezet.

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl. 

© Beryl van der Mossel


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode