Dit doet een vloerkleed met jouw kinderkamer

Dit doet een vloerkleed met jouw kinderkamer

Ben jij begonnen met het inrichten van je kinderkamer en weet je nog niet helemaal wat een vloerkleed in je kinderkamer nou precies doet? In deze blog zetten we alle voordelen op een rijtje. Een vloerkleed in je kinderkamer is natuurlijk niet alleen mooi, maar het kan ook super praktisch zijn!

Het creëert warmte en sfeer

Er zijn verschillende manieren om een kinderkamer wat meer sfeer en warmte te geven. Dit kan bijvoorbeeld door een lekker zacht kleed in het midden van de kamer neer te leggen, maar ook door meerdere kleine kleedjes neer te leggen met bijvoorbeeld leuke dierenpatronen. Het zal ervoor zorgen dat je kindje lekkere warme voetjes heeft en kan spelen in zijn/haar eigen slaapkamer!

Het dempt geluid in je kinderkamer

De perfecte oplossing om wat geluid te dempen vanuit je kindje zijn/haar slaapkamer is door een geluiddempend vloerkleed neer te leggen. Bijna alle vloerkleed zullen wel iets van geluid dempen, maar hoe dikker het kleed hoe meer geluid er gedempt zal worden. Vloerkleden gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol of jute zijn het meest geluiddempend. 

Het helpt kindjes beter slapen

Wanneer je een vloerkleed aan het uitkiezen bent voor je kinderkamer is het natuurlijk belangrijk dat je er rekening mee houdt dat kinderen snel last kunnen hebben van stof en benauwdheid, waardoor het extra belangrijk is om de slaapkamer goed schoon te houden. Een laagpolig vloerkleed trekt veel minder stof aan dan een hoogpolig vloerkleed. De kamer blijft dus lekker schoon en je kindje zal een fijnere nachtrust hebben.

Het beschermt de vloer

Een leuk kinderkamer vloerkleed maakt de kamer van je kindje niet alleen super rustgevend en sfeervol, maar levert een nog wat andere voordelen op. Kinderen spelen vaak met al hun fantasieën en houden er geen rekening mee dat er beschadiging op de vloer kan ontstaan. Door je kindje op het vloerkleed in zijn/haar kamer te laten spelen zorg je ervoor dat er geen schade op de vloer zal ontstaan. Is er al wat schade op je vloer ontstaan? Dan kun je er ook nog voor kiezen om met het vloerkleed de schade te bedekken.

Antislip onder vloerkleed kinderkamer

Het is handig om een antislip onderkleed onder een vloerkleed in de kinderkamer te leggen om verschillende redenen. Allereerst kan het voorkomen dat het vloerkleed verschuift en een struikelgevaar vormt voor kinderen die erop spelen of rondrennen. Een antislip onderkleed voorkomt dit en zorgt ervoor dat het vloerkleed stevig op zijn plaats blijft liggen. Daarnaast kan een antislip onderkleed helpen om de levensduur van het vloerkleed te verlengen. Wanneer je geen antislip onder een vloerkleed legt, kan het gemakkelijk verschuiven en zal er sneller wrijving en slijtage ontstaan. Bovendien kan het onderkleed helpen om geluidsoverlast te verminderen doordat het vloerkleed minder snel schuift en dus minder lawaai maakt. Kortom, het gebruik van een antislip onderkleed onder een vloerkleed in de kinderkamer kan een veilige, praktische en comfortabele oplossing zijn.

Al met al dus genoeg redenen om een leuk vloerkleed aan te schaffen voor jouw kinderkamer!

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl

© Marit de Vries


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode