Hoe houd ik mijn jute vloerkleed schoon?

Hoe houd ik mijn jute vloerkleed schoon?

Rond vloerkleed jute naturel

 

Voordat je een jute vloerkleed aanschaft is het handig om te weten hoe je een jute vloerkleed schoon houdt en hoe je vlekken gemakkelijk kunt verwijderen.  Lees snel verder, want in dit blog vertel ik je er alles over!

 

Hoe onderhoud je een jute vloerkleed?

Een jute vloerkleed is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Een jute vloerkleed wordt niet snel vies, dus aan 2 x stofzuigen per week heb je meestal al genoeg. Door de ruwe structuur van jute is het wel verstandig om eens in de zoveel tijd je vloerkleed grondig te stofzuigen (aan de bovenkant en onderkant).

 

Hoe reinig je een jute vloerkleed?

Zodra er een vlek in je jute kleed is ontstaan is het belangrijk dat je er snel bij bent. Probeer de vlek er uit de deppen en niet te wrijven of schrobben. Gebruik geen water om je jute kleed schoon te maken, want dit trekt in je kleed. Probeer met een absorberende doek of met keukenpapier de vlek te laten verdwijnen.

Wanneer je wel echt water moet gebruiken om de vlek te verwijderen gebruik dan geen warm water en probeer zo weinig mogelijk water te gebruiken. Jute kan namelijk niet goed tegen water! Föhn de natte vlek na de tijd weer goed droog.

Rond jute vloerkleed naturel

 

Kun je een jute kleed wassen?

Je kunt het wassen van je jute kleed beter niet overwegen. Wanneer je vloerkleed echt gewassen moet worden, dan kun je dat het best met een koude handwas doen. Meng een zacht wasmiddel door het water en laat het jute vloerkleed gedurende 5 minuten weken. Doe dit niet langer dan 5 minuten, want dan kan het beginnen te rafelen. Vervolgens spoel je het kleed af en als laatst laat je het kleed tussen 2 droge handdoeken drogen.

 

Er zit een vreemd luchtje aan mijn jute kleed. Wat nu?

 Er is viezigheid op je jute vloerkleed gevallen en er zit een naar luchtje in je kleed. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Dit kun je doen door soda over je kleed te strooien en het vervolgens een aantal dagen te laten intrekken. Nadat je dit hebt gedaan, zuig je de soda weer op met een stofzuiger. Je kunt dit proces meerdere malen herhalen voor het optimale resultaat.

 

Wij hopen dat je wat hebt aan deze tips. Ben je ook benieuwd hoe je andere vloerkleden schoon krijgt? Bekijk dan hier onze blogs over, Hoe maak je een hoogpolig vloerkleed schoon? En zo maak je een buitenvloerkleed schoon.

© Marit de Vries


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode