Hoe maak je een hoogpolig vloerkleed schoon?

Hoe maak je een hoogpolig vloerkleed schoon?

Hoogpolig vloerkleed Fender grijs/lichtgrijs

 

Een hoogpolig vloerkleed is niet alleen comfortabel, maar het kan ook dienen als een mooie en stijlvolle toevoeging aan je interieur. Helaas kan het na verloop van tijd vuil en stof verzamelen, wat de uitstraling en het gevoel van het kleed kan verminderen. Gelukkig is het schoonmaken van een hoogpolig vloerkleed niet zo moeilijk als het lijkt. Hieronder geven we je enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je hoogpolige vloerkleed er altijd schoon en fris uitziet.

 

Regelmatig stofzuigen

Het regelmatig stofzuigen van je hoogpolige vloerkleed is een van de beste manieren om het schoon te houden. Stof en vuil verzamelen zich namelijk snel in de vezels van het kleed, en door te stofzuigen voorkom je dat het vuil zich ophoopt en moeilijker te verwijderen wordt. Je kunt een gewone stofzuiger gebruiken, maar het is wel belangrijk om de juiste instellingen te gebruiken. Zet de stofzuiger op de hoogste stand, zodat de borstels niet te diep in de vezels van het kleed hoeft te doordringen. Als je een roterende borstel gebruikt, zorg er dan voor dat je deze uitschakelt voordat je begint met stofzuigen.

 

Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Als er iets op je hoogpolige vloerkleed valt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat er blijvende vlekken ontstaan. Gebruik een schone doek om de vloeistof van de vlek zo veel mogelijk op te nemen en dep voorzichtig om te voorkomen dat de vlek zich verspreidt. Gebruik daarna een speciale tapijtreiniger om de rest van de vlek te verwijderen. Test de tapijtreiniger eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het geen kleurverandering of beschadiging van de vezels veroorzaakt.

Rond hoogpolig vloerkleed Fender wit/creme

 

Maak gebruik van stoomreinigers

Een stoomreiniger kan een geweldige manier zijn om diep in de vezels van je hoogpolige vloerkleed te reinigen. Stoomreinigers gebruiken heet water en stoom om vuil en stof los te maken en te verwijderen. Het is belangrijk om de instructies van de stoomreiniger goed te lezen en te begrijpen voordat je begint met het reinigen van je hoogpolige vloerkleed. Zorg er ook voor dat je de stoomreiniger niet te lang op dezelfde plek houdt om beschadiging van de vezels te voorkomen.

 

Gebruik huishoudelijke middelen

Er zijn ook enkele huishoudelijke middelen die je kunt gebruiken om je hoogpolige vloerkleed schoon te maken. Een van de meest populaire methoden is het gebruik van azijn en water. Meng een kopje azijn met twee kopjes warm water en voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Nadat je de schoonmaakoplossing in het kleed hebt gewreven, gebruik je een schone doek en warm water om het kleed af te spoelen. Wring de doek goed uit voordat je begint met spoelen. Herhaal dit proces totdat alle schoonmaakoplossing is verwijderd en het kleed weer schoon is. Laat het kleed aan de lucht drogen of gebruik een ventilator om het droogproces te versnellen. Zorg ervoor dat je het kleed niet blootstelt aan direct zonlicht, aangezien dit de kleuren van het kleed kan vervagen.

Al met al hoeft het schoonmaken van een hoogpolig vloerkleed dus niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk om regelmatig te stofzuigen en vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je hoogpolige vloerkleed er altijd schoon en fris uitziet en kan blijven dienen als een mooie toevoeging aan je interieur.

Vond je dit artikel nuttig? Deel het met je vrienden of lees ook onze blog: Allergisch Voor Huisstofmijt? Zo Kies Jij Het Juiste Vloerkleed.

© Beryl van der Mossel


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode