Huisdieren combineren met het interieur

Huisdieren combineren met het interieur

 

Huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van ons leven. Ze geven ons liefde en gezelschap en zijn daarom onmisbaar. Het is echter niet altijd makkelijk om onze geliefde huisdieren te combineren met ons interieur. Toch zijn er genoeg manieren om deze twee aspecten van ons leven op een harmonieuze wijze te combineren. Of je nu een hond, kat, konijn of iets anders hebt, je wilt ervoor zorgen dat je huis niet alleen comfortabel is voor jou, maar ook voor je geliefde viervoeter. Hieronder geven we tips om je huis stijlvol en functioneel te maken voor zowel jou als je huisdier. Lees je mee?

Kies de juiste meubels

Als je een huisdier hebt, moet je zorgvuldig overwegen welke meubels je kiest. Kies voor stoffen die makkelijk schoon te maken zijn, zoals leer of velvet. Beide materialen zijn heel slijtvast. Bij velvet komt dit doordat het materiaal heel strak geweven is. Daardoor neemt het minder vuil op en blijven je huisdieren er minder snel in hangen met de nageltjes. Leer is handig omdat het gemakkelijk schoon te maken is en minder snel vlekken of scheuren vertoont. Vermijd dus stoffen die gemakkelijk kunnen scheuren of slijten, zoals wol of zijde. Wanneer je een groot of actief huisdier hebt, overweeg dan bijvoorbeeld te kiezen voor robuuste houten meubels of meubels met stevige metalen frames.

Wat voor soort vloerkleed als je een huisdier hebt?

Als je een huisdier hebt, is het verstandig om te kiezen voor een vloerkleed van duurzaam en sterk materiaal zoals polypropyleen of jute. Deze materialen zijn bestand tegen slijtage en makkelijk schoon te maken. Je kunt ook overwegen om een buitenvloerkleed te nemen. Buiten vloerkleden zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van binnen vloerkleden en zijn nog beter schoon te maken. Wanneer je een vloerkleed koopt adviseren we om er een antislip onderkleed bij te kopen, zodat het vloerkleed niet wegglijdt wanneer je huisdier erop speelt. Het is ook verstandig om vloerkleden met scherpe randen of losse franjes te vermijden, omdat die gevaarlijk kunnen zijn voor je huisdier. Daarnaast heb je twee soorten vloerkleden, Hoogpolig en laagpolig. Heb je een hond dan raden we een laagpolig vloerkleed aan zodat er geen vuil kan ophopen tussen de hoge pool. Heb je een kat? Dan kun beter voor een hoogpolig vloerkleed gaan. Op een laagpolig vloerkleed zul je minder snel krabsporen zien.  

Vlekken verwijderen van een vloerkleed

Een vloerkleed is een mooie en praktische toevoeging aan elk interieur. Om ervoor te zorgen dat je vloerkleed er op zijn best uitziet en lang meegaat, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Het reinigen van een vloerkleed kan echter een uitdagende taak zijn, vooral als je niet zeker weet welke methoden veilig zijn voor het type vloerkleed dat je hebt.

Allereerst moet je het kleed grondig stofzuigen om stof en vuil te verwijderen. Vervolgens kun je specifieke vlekken behandelen met behulp van een vlekkenverwijderaar. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de vlekkenverwijderaar op te volgen en niet over de vlekken te wrijven, maar voorzichtig te deppen met een schone doek.

Als het hele kleed moet worden gereinigd, kun je het beste een stoomreiniger gebruiken. Stoomreinigers zijn effectief bij het verwijderen van vuil en bacteriën uit vloerkleden, en ze zijn meestal veilig voor de meeste soorten vloerkleden. Het is wel belangrijk om de instructies van de fabrikant van de stoomreiniger zorgvuldig te volgen en het kleed goed te laten drogen voordat je er weer op loopt.

Hoe krijg je katten- en hondenharen uit een vloerkleed?

De trouwe viervoeters brengen een hoop gezelligheid in huis, maar het hebben van een kat of een hond heeft ook een keerzijde. Je herkent het vast wel: Eindeloos kunnen blijven stofzuigen om al die katten en honden haren van je vloerkleed en meubels af te krijgen. Vooral wanneer de zomermaanden weer voor de deur staan en je kat of hond in rui raakt, kun je aan het schoonmaken van alleen een vloerkleed al flink wat uren kwijt zijn.

Stofzuigen kan nooit kwaad. Hiermee kun je gemakkelijk het overige vuil weghalen. Maar in het weghalen van haren is de stofzuiger niét de beste. Veel haren hebben kleine weerhaakjes waardoor ze niet zo snel loslaten. Alle haren er één voor één uit halen met je handen is ook onbegonnen werk. Gelukkig hebben wij hier een super handige life hack op gevonden. Iets wat doorgaans iedereen wel in huis heeft: Een raam/douche wisser!

Door de rubberen onderkant van de wisser, kun je gemakkelijk alle haren op één berg vegen. Daarna kun je het in één keer van het tapijt afplukken. Je hebt de raam/douche wissers ook met een lange steel. Dat scheelt weer bukken en maakt het werk nog een stukje lichter. Naast een raam/douche wisser kun je ook nog een pluizenkleefroller proberen. Hier blijven de haren aan vast plakken. Wanneer de kleefstrip vol is kun je deze gemakkelijk afscheuren doormiddel van een scheurrandje.

Maak een speciaal hoekje voor je huisdieren

Om je huisdier deel te laten maken van het interieur, is het belangrijk dat ze hun eigen plekje hebben. Een eigen plekje voor een huisdier in huis is belangrijk omdat het hen een gevoel van veiligheid en comfort geeft. Het biedt ze een eigen territorium waar ze zich kunnen terugtrekken wanneer ze zich onzeker of gestrest voelen of als ze even rust nodig hebben. Het kan ook helpen bij het creëren van een routine en structuur voor het huisdier, wat bijdraagt aan hun emotionele welzijn. Daardoor zal je huisdier minder snel bepaalde delen van het huis beschadigen of vies maken. Ook een voordeel van een eigen plekje is dat ze minder snel op andere plekken gaan liggen, dat scheelt weer een extra keer stofzuigen.

Maak een opbergruimte voor de speelgoedjes van je huisdier

We kopen graag speeltjes voor ons huisdieren en dat is ook erg belangrijk. Het heeft veel voordelen voor zowel huisdier als baasje. Het verbetert bijvoorbeeld de intelligentie van het huisdier, ze raken minder snel verveelt en ze kunnen hun energie erin kwijt. Hierdoor voorkom je dat ze ongewenst gedrag gaan vertonen zoals krabben en bijten of overmatig likken en slopen van meubels. Maar al die speeltjes zorgen vaak wel voor een rommelige en chaotische uitstraling in huis. Daarom is het handig een leuke opbergruimte te maken waar je alle speeltjes kunt verzamelen. Dit geeft je interieur meteen veel meer rust. Tevens is het ook veel fijner voor je huisdieren. Ze kunnen hierdoor gemakkelijk hun speeltjes terug vinden.

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl

© Kim Bakker


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode