Kleed jouw Japandi interieur aan met een kwaliteit vloerkleed

Kleed jouw Japandi interieur aan met een kwaliteit vloerkleed

De Japandi woonstijl is voor velen een vrij nieuw begrip. Om je hier meer over te vertellen hebben we een uitgebreide blog voor je geschreven waarin we je onder andere uitleggen waar je de Japandi-stijl aan herkent, waar het vandaan komt, hoe je het zelf kunt toepassen in je interieur en natuurlijk welke vloerkleden hier mooi bij aansluiten. Lees je mee? 

Wollen Vloerkleed Vicenza 261 - Interieur05

Wat is Japandi en waar herken je het aan?

Japandi is een vrij nieuw begrip. Daarentegen zijn wel al veel mensen bekend met Scandi (de Scandinavische woonstijl). Japandi is een combinatie van de Scandinavische woonstijl en de Japanse woonstijl. En dat is niet zo gek bedacht. De twee woonstijlen hebben namelijk veel met elkaar gemeen! Zowel de Scandinavische landen als Japan houden erg van minimalisme. In beide woonstijlen vind je rust door de eenvoud en vaak neutrale kleuren. Maar wat zijn dan de verschillen en waarom gaat het zo goed samen? In Scandinavië gebruikt men vaak warme lichte tinten terwijl men in Japan weer eerder kiest voor de ietwat sobere donkere kleuren. Voeg dit samen en… Hello Japandi! 

Japandi vloerkleed toevoegen aan jouw interieur

Zoals we hierboven al vertelden, is Japandi dus vooral minimalistisch, rustig en clean. Laat je dus niet verleiden tot al die kleine tierlantijntjes in huis. Kies zorgvuldig uit wat je in huis haalt en focus je iets meer op de grote items dan de kleine. Je kunt zeker kleine accenten toevoegen maar zorg dat je niet overdrijft. Een mooie vaas in een geometrische vorm met bijvoorbeeld droogbloemen, een paar boeken en een aantal mediterraanse planten zullen zorgen voor een fijne harmonie in huis. Kies voor een lichte neutrale basis en wees niet te bang met het toevoegen van kleurcontrasten in je aankleding. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal vloerkleden en items uit ons eigen assortiment voor je op een rijtje gezet. 

https://vloerkledenloods.nl/vloerkleed-gerecycled-materiaal-rond-ciro-marmer-grijs

Japandi duurzaam? Zeker wel!

De Japandi woonstijl is erg tijdloos doordat het zich kenmerkt door de neutrale kleuren en zijn eenvoud. Hierdoor zal het niet snel vervelen en kun je er jaren plezier van hebben. Ook wordt er in de Japandi-stijl veel met natuurlijke materialen gewerkt zoals hout. Al eeuwenlang maken we meubels van hout. Wil je ook je steentje bijdragen aan het milieu? De kans dat je een hip vintage kastje of krukje in de Japandi-stijl kunt scoren op Marktplaats is groot. Mocht je wel nieuwe houten meubels willen kopen? Let dan goed op het houtlabel op het product. Hieruit kun je opmaken of het hout waar het meubel van is gemaakt uit een duurzaam beheerd bos komt of kies bijvoorbeeld voor de houtsoort bamboe. Bamboe absorbeert broeikasgassen en heeft een hoge groeisnelheid!

Less is more 

We know.. Opruimen is niet iedereens grootste hobby, maar wil je een minimalistische inrichting? Dan zul je misschien toch wat spulletjes moeten opbergen! Je zult merken dat het meteen veel rustiger oogt. Oh ja, en rust in huis is ook rust in je lichaam. Dat willen we toch allemaal? 

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl. 

© Beryl van der Mossel

Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode