Jouw interieur optisch groter maken met een passend vloerkleed

Jouw interieur optisch groter maken met een passend vloerkleed

In deze blog lees je hoe je interieur groter oogt door een passend vloerkleed te gebruiken. Want wie wil dat nou niet? Van jouw favoriete ruimte een mooie en ruimtelijke plek ‘creëren’. Dit kun je doen door je vloerkleed op een bepaalde manier neer te leggen, maar ook door gebruik te maken van bepaalde kleurtinten. Lees snel verder!

Welke kleuren laten je kamer groter ogen?

Door wat lichtere tinten in je kamer toe te voegen oogt je kamer al snel een stuk ruimer, dan wanneer je donkere tinten gebruikt. Donkere tinten absorberen namelijk het licht in de ruimte. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want dan lijkt de ruimte een stuk kleiner. De kleuren crème en wit geven je ruimte een frisse en ruimtelijke uitstraling!

Rond Vloerkleed Felva Viscose Silk Goud

Waarom je voor een rond vloerkleed zou moeten kiezen!

De meeste mensen zijn geneigd om voor een rechthoekig vloerkleed in hun interieur te kiezen. Wat natuurlijk ook begrijpelijk is, omdat het vaak overal wel bij staat en het een veilige optie is. Echter oogt dit niet altijd even mooi en ruimtelijk als een rond vloerkleed dat doet. Probeer bijvoorbeeld eens een leuk rond kleed voor onder de eettafel of kies voor een groot rond kleed voor onder je bank.

Hoe groot moet je vloerkleed zijn?

Vaak denken mensen al snel dat ze een klein vloerkleed moeten kiezen, zodat er daardoor meer ruimte overblijft en de ruimte ook gelijk groter oogt. Dit is echter niet het geval. Juist door een groter vloekleed neer te leggen in de ruimte, oogt de ruimte gelijk een stuk groter. Door bijvoorbeeld een leuk tafeltje op je vloerkleed neer te zetten zorg je ervoor dat het niet saai oogt.

Vloerkleed Felva Viscose Silk Zilver

Het verschil tussen hoogpolig en laagpolig

Kies je voor een laagpolig of hoogpolig vloerkleed? Wanneer je voor een optisch grotere ruimte wil gaan, dan raden wij je aan om voor een laagpolig vloerkleed te gaan. Laagpolige vloerkleden zorgen ervoor dat er rust in de ruimte wordt gecreëerd en dat het de ruimte lichter maakt. Een laagpolig en licht vloerkleed kan dus de perfecte keuze zijn voor jouw woonkamer, keuken of slaapkamer.

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl.

© Marit de Vries


© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode