Wanneer heb je een antislip onderkleed nodig?

Wanneer heb je een antislip onderkleed nodig?

Je hebt net het vloerkleed van je dromen uitgekozen maar eenmaal thuis in gebruik kom je erachter dat het vloerkleed niet op zijn plek blijft liggen en dat het door de hobbels en bobbels slordig oogt. Daarvoor hebben wij de oplossing: Een antislip onderkleed! In deze blog vertellen we je alle voordelen van een antislip onderkleed.

Het antislip onderkleed houdt het vloerkleed op zijn plek

Eén van de belangrijkste redenen om een antislip onderkleed te kopen is om struikel gevaar te voorkomen. Een antislip onderkleed kan helpen om struikelen of uitglijden te voorkomen doordat het bovenste tapijt of kleed stevig op zijn plaats blijft liggen en niet wegglijdt. Wanneer een kleed niet goed op zijn plaats blijft liggen, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Vooral als het op een gladde vloer wordt geplaatst. Ook met kinderen en huisdieren is het prettig dat een vloerkleed goed op zijn plek blijft liggen. Uitglijden is met kinderen, in een speelse bui, nog veel aannemelijker. Daarnaast kunnen honden en katten, zonder antislip onderkleed, gemakkelijk een rommelig geheel van het vloerkleed maken. Hierover kun je meer lezen in een eerder geschreven blog over huisdieren combineren met vloerkleden.

Geen hobbels en bobbels in je vloerkleed

Ook voorkomt een antislip onderkleed dat de puntjes van het vloerkleed omkrullen of dat er hobbels en bobbels in het vloerkleed ontstaan. Hobbels en bobbels kunnen erg slordig ogen en ontstaan wanneer er lucht onder het vloerkleed kan komen. Lucht onder een vloerkleed ontstaat doordat er op gelopen wordt. Door de dunne lijm laag op het antislip onderkleed blijft het kleed een beetje aan de vloer vastplakken. Hierdoor kan er geen lucht onder het vloerkleed ontstaan en heb je dus geen last van hobbels en bobbels. Wees gerust, er zullen geen lijmresten achterblijven op je vloer wanneer je het onderkleed er weghaalt.

Behoud voor kleed en vloer door gebruik van een antislip ondertapijt

Met een antislip onderkleed voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen het kleed en de vloer waarop het vloerkleed ligt. Wanneer je geen antislip gebruikt kan dit zorgen voor krassen en oneffenheden op de vloer. Laminaat, parket en gietvloeren zijn erg glad en daardoor schuifgevoelig. Maar ook op een dure houten vloer voorkom je liever beschadigingen. Niet alleen de vloer zal door wrijving sneller slijten, maar ook het vloerkleed. Een antislip onderkleed zorgt dus op een eenvoudige en effectieve manier voor een langere levensduur van je vloer en vloerkleed.

Door en antislip onderkleed voelt je vloerkleed zachter aan

Een antislip onderkleed is gemaakt van vilt met daarover een lijmlaagje dat zorgt voor antislip. Wanneer je een antislip onderkleed onder je vloerkleed neerlegt voelt dit extra zacht en warm aan wanneer je er overheen loopt of op zit. Vooral bij dunnere vloerkleden zul je dit meteen opmerken, maar ook met een dikker vloerkleed heeft het effect. Al met al zorgt het dus voor extra comfort in huis.

Verschillende maten antislip onderkleden

Antislip onderkleden zijn verkrijgbaar in verschillende maten zoals 130x190 cm., 160x230 cm., 190x290 cm. en 240x340 cm. Vloerkleden hebben doorgaans vaak standaard formaten. De antislip onderkleden zijn hierop aangepast. Mocht je een te groot onderkleed hebben gekocht of heb je voor een rond vloerkleed gekozen? Dan kun je de antislip onderkleden gemakkelijk met een schaar opmaat knippen.

Een antislip onderkleed is makkelijk in onderhoud

In tegenstelling van vele vloerkleden kun je een antislip ondertapijt gemakkelijk is de wasmachine wassen. Een antislip ondertapijt kan hier tegen. We raden wel aan hem niet heter te wassen dan 30 graden. Daarnaast wordt het stofzuigen van een vloerkleed een stuk gemakkelijker met een antislip ondertapijt, doordat het vloerkleed stevig op zijn plek blijft liggen en er dus minder beweging in komt wanneer je er met je stofzuiger over heen en weer schuift.

Kortom, het gebruik van een antislip onderkleed is een eenvoudige en effectieve manier om de veiligheid en duurzaamheid van uw vloerkleed of tapijt te verbeteren en ongelukken te voorkomen.

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl


© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode