Wollen vloerkleden en allergieën

Wollen vloerkleden en allergieën

Wollen vloerkleed Jade grey - Brinker

Wollen vloerkleden zijn super populair, en dat snappen we. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien maar hebben ook veel goeie eigenschappen. Ze houden bijvoorbeeld warmte vast, zijn makkelijk te reinigen en voelen heerlijk zacht aan onder je voeten. Maar wat nou als wij je vertellen dat een wollen vloerkleed ook zeker in je woning kan liggen als je last hebt van allergieën. We leggen je alles uit over wollen vloerkleden en allergieën, lees je mee?

 

Wol en allergie 

Een grote kans dat je allergie thuis wordt veroorzaakt door de huisstofmijt, maar wat is dit nou voor vervelend beestje? Huisstofmijten zijn kleine insecten die onzichtbaar zijn voor het blote oog en in elk huis voorkomen. Twee gram huisstof kan bijvoorbeeld wel 8.000 mijten bevatten. Ongeveer 10% van de wereldbevolking is allergisch voor deze huisstofmijt. Het zijn vooral de uitwerpselen van de huisstofmijt die in het huisstof aanwezig zijn. Deze uitwerpselen zorgen voor vervelende allergische reacties, zoals hoesten, jeuk in de ogen of neus en benauwdheid. Het komt maar zelden voor dat mensen last hebben van een contactallergie met het materiaal wol, wel kan het zijn dat mensen met een droge huid irritatiereacties kunnen krijgen van wol vloerkleden. Mensen met allergieën hebben een huis nodig die vrij is van huisstofmijt en met zo min mogelijk luchtvervuiling, dit minimaliseerd de allergische reacties. En wist je dat door middel van een wollen vloerkleed je dit kan bereiken?

Rond Wollen Vloerkleed Donkergrijs Vik

Rond wollen vloerkleed donkergrijs Vik

 

Waarom dan een wollen vloerkleed?

Een wollen vloerkleed heeft een antibacteriële werking, dat betekent dat je met een wollen vloerkleed veel minder bacterien in huis hebt. Wol komt natuurlijk van het schaap, hierdoor is het een natuurlijk product. Wol in vloerkleden heeft dan ook dezelfde antibacteriële en beschermende eigenschappen als die van een schaap! Dit betekent dat de wollen vloerkleden ook wel bekend staan als het antiallergie kleden. Jouw antiallergie kleed gaat dus ook veel langer mee. Daarnaast hoef je ze bijna niet te wassen, omdat ze geen vuil absorberen en dus bijna altijd schoon zijn. Als er toch een vlek op komt, kun je hem gemakkelijk schoonmaken met water en eventueel wat vloerkleed reiniger. Ben je allergisch voor het materiaal wol zelf, kies dan voor een syntetisch vloerkleed.

Rond vloerkleed wollen grijs - Cobble Stone

 

Een wollen vloerkleed is dan zeker heel erg duur?

Een wollen vloerkleed met zoveel voordelen zou dan toch redelijk prijzig moeten zijn? Het is tenslotte een antiallergie vloerkleed, wat beschermt tegen allergieën en bacteriën, maar integendeel kan een wollen vloerkleed bij Vloerkledenloods relatief goedkoop zijn! Wij hebben een breed assortiment aan wollen vloerkleden met verschillende prijzen, van hoog tot laag. Om een wollen vloerkleed voor iedereen zo toegangkelijk mogelijk te maken. Wel is het zo dat je bij goedkopere wollen vloerkleden sneller last krijgt van loslatend wol, dan bij duurdere vloerkleden. Dit heeft te maken met het kwaliteit van de wol.

Een super populair betaalbaar wollen vloerkleed is ons prachtige Vik vloerkleed, verkrijgbaar in het rond en rechthoek en in diverse kleuren en maten. Of ons vloerkleed cobble stone, ook weer verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Wollen kleden van een hoger sigment zijn bijvoorbeeld de Firenze van de Munk of de Greenland van Brinker.

Wollen vloerkleed Firenze 05 - De Munk Carpets

 

Vond je dit artikel nou nuttig om te lezen? Lees dan ook eens: hoe onderhoud je een wollen vloerkleed: 10 tips. Of neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en informatie.

© Jente Riemersma


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode