Zo leg je een vloerkleed bij je bank of tafel

Zo leg je een vloerkleed bij je bank of tafel

We snappen dat het soms moeilijk is om te bedenken hoe je een vloerkleed het beste neerlegt in je interieur. Een vloerkleed bij een bank of tafel leggen kan namelijk op verschillende manieren, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de stijl die je wilt creëren. Om je een paar handvaten te geven hebben we hier een paar algemene richtlijnen voor je opgeschreven. Lees je mee?

Hoe ver moet een vloerkleed onder de bank?

We raden aan een vloerkleed ongeveer 25 a 30 cm. onder de voorpoten van de bank neer te leggen. Dit heeft een aantal voordelen. Door een zwaar voorwerp op het kleed te plaatsen zal het minder snel gaan schuiven. Dit zal het zelfde gelden voor de bank. Een vloerkleed onder je bank kan ervoor zorgen dat de bank stabieler staat en minder onzeker is om te wiebelen of te schuiven. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er kinderen en huisdieren in huis zijn die vaak op de bank springen. Houd daarbij wel rekening dat je voor een kleed kiest dat groot genoeg is om onder de voorpoten van de bank te liggen. Tevens, door deze twee objecten met elkaar te verbinden kan het helpen om één geheel te creëren in je woonkamer.

Deze vorm vloerkleden passen er onder een hoekbank

Tegenwoordig zijn er veel mensen met een hoekbank. Maar wat voor vloerkleed is mooi en passend bij een hoekbank en hoe leg je deze dan het beste neer? Er zijn verschillende de vloerkleden die mooi aansluiten bij een hoekbank. Denk bijvoorbeeld aan een rond of ovaal vloerkleed. Deze vloerkleden passen goed onder een hoekbank omdat deze de vorm van de bank volgt en een symmetrische uitstraling geeft aan de ruimte. Een rechthoekig kleed onder een hoekbank kan een mooie manier zijn om de ruimte visueel groter te doen ogen. Het is wel belangrijk om het juiste formaat te kiezen bij een rechthoekig vloerkleed. Je kunt kiezen voor een kleed dat groter is dan de breedte van de bank. Het vloerkleed zal dan voor een groot gedeelte onder de hoek komen te liggen. Op deze manier creëer je echt een samenstelling. Het is ook een optie om een iets kleiner rechthoekig vloerkleed te kiezen. Bij een kleiner rechthoekig vloerkleed kun je alleen de voorpootjes van de bank op het vloerkleed plaatsen. To be sure: Meet altijd je bank op om het goede formaat vloerleed uit te kiezen.

Hoe groot moet een vloerkleed onder de eettafel zijn?

Het formaat van een vloerkleed onder een eettafel hangt af van de grootte van de tafel en de ruimte waarin de tafel staat. Wij raden aan ervoor te zorgen dat er in elk geval 40 cm. vloerkleed over is achter de stoelen. Zo voorkom je dat de stoel van het vloerkleed af schuift wanneer je wilt gaan zitten of opstaan. Een algemene maat voor een eettafel is vaak 180/200 cm. bij 90/100 cm. Bij dit formaat tafel raden wij een vloerkleed aan van 200 x 290 cm.

Bedankt voor het lezen! We hopen je weer een boost aan inspiratie te hebben gegeven met deze blog. Twijfel je en heb je hulp nodig bij het kiezen van een vloerkleed? Klik hier voor meer informatie. Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl

© Beryl van der Mossel


© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode