Zo maak je een buitenvloerkleed schoon

Zo maak je een buitenvloerkleed schoon

Buitenkleed Frost grijs/wit dubbelzijdig

 

Een buitenkleed is een prachtige aanvulling op elke buitenruimte, of het nu gaat om een terras, een balkon of een tuin. Helaas zijn deze vloerkleden vaak onderhevig aan weersinvloeden. Ze vangen hierdoor sneller vuil op en vereisen daarom speciale zorg en reiniging om er op hun best uit te zien. In deze blog bespreken we hoe je een buitenkleed schoonmaakt en onderhoudt, zodat je er lang plezier van kunt hebben.

 

1. Verwijder vuil en puin

Voordat je begint met het schoonmaken van je buitenkleed, moet je het eerst grondig reinigen om los vuil en puin te verwijderen. Gebruik een stofzuiger om stof en vuil van het oppervlak van het kleed te verwijderen. Als er sprake is van vastzittend vuil, kun je gebruik maken van een zachte borstel om het vuil los te maken voordat je het opzuigt.

 

 2. Reinig het kleed met zeep en water

Nadat het kleed is vrijgemaakt van vuil en puin, is het tijd om het kleed te reinigen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel zoals James Vlekkenwonder of een oplossing van azijn en water om het buitenkleed schoon te maken. Vul een emmer met warm water en voeg een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel of azijn toe. Gebruik een zachte borstel of een spons om het kleed te reinigen. Begin aan de ene kant van het kleed en werk geleidelijk naar de andere kant toe. Heb je een dubbelzijdig buitenkleed. Wacht dan eerst tot de ene zijde droog is, voordat je aan de andere zijde begint. 

 

 3. Spoel het kleed af

Na het reinigen van het buitenkleed, is het belangrijk om het goed af te spoelen om het schoonmaakmiddel of de azijn oplossing te verwijderen. Je kunt een tuinslang gebruiken om het kleed grondig af te spoelen. Wanneer je geen tuinslang hebt, kun je ook een grote gieter gebruiken. Zorg ervoor dat je het kleed aan beide kanten afspoelt zodat er geen zeep of vuil achterblijft. Zo zorg je dat de zeep het kleed niet aantast. Je kunt ook het kleed afspoelen met een hoge druk spuit. Je kunt ook proberen om het kleed alleen met een hoge druk spuit schoon te maken. 

 

4. Laat het kleed drogen

Laat vervolgens het buitenkleed volledig drogen voordat je het weer in gebruik neemt. Leg het kleed op een droge, schaduwrijke plek en laat het langzaam drogen. Vermijd het gebruik van een föhn of een andere warmtebron om het droogproces te versnellen, omdat dit het kleed kan beschadigen.

 

 Tips voor onderhoud van buitenkleden:

  • Maak je buitenkleed regelmatig schoon om vuil en vuilopbouw te voorkomen.
  • Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen die het kleed kunnen beschadigen.
  • Vermijd het gebruik van schurende borstels of schuurmiddelen die het kleed kunnen beschadigen.
  • Leg het buitenkleed op een vlakke ondergrond om te voorkomen dat het gaat schuiven of ophopen.
  • Bescherm het kleed tegen weersinvloeden door het op te rollen en op te bergen wanneer het niet in gebruik is.

We hopen dat je wat hebt aan deze tips. Een buitenkleed kan een mooie toevoeging zijn aan je buitenruimte, maar het vereist wel de nodige verzorging. Wil je meer schoonmaaktips lezen? Bekijk dan onze andere blogs over, Hoe maak me een hoogpolig vloerkleed schoon? & Allergisch voor huisstofmijt? Zo kies jij het juiste vloerkleed.

© Beryl van der Mossel


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode