Sisal vloerkleden

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 120

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 120

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Sisal vloerkleed

Een natuurlijk vloerkleed voor in jou interieur? Sisal is een tropische vezel en wordt in verschillende collecties in ons assortiment gebruikt. Wist je dat de sisal vloerkleed is vernoemd naar een Mexicaans havenstadje Sisal? Grappig hè? Vanuit hier werd de vezel voor het eerst geëxporteerd en dus niet vreemd dat het de naam van het stadje heeft overgenomen.

Stukje historie

Sisal heeft het Mexicaanse gebied eind jaren negentig veel welvaart opgeleverd. De vezel van de kleden is afkomstig uit grote bladen van de tropische plant “Agave Sisalana”. De bladeren worden geoogst en ontdaan van het bladgroen, de vezels worden gezuiverd, gewassen en in de zon gedroogd. Om de vezel tot een tapijt te verwerken worden de sisal vezels tot weefgaren gesponnen. Een echt handgeweven vloerkleed? Kies dan voor sisal.

Sisal vloerkleed kopen

Eigenschappen sisal vloerkleed

Een van de beste eigenschappen van een sisal vloerkleed is dat het een hoge slijtvastheid heeft en daardoor goed te gebruiken op plekken waar veel mensen lopen.

Nog enkele goede eigenschappen van sisal vloerkleden zijn:

  • vuil en vocht afstotend
  • brandvertragend
  • antistatisch
  • geschikt voor vochtige ruimtes
  • geschikt voor mensen met een allergie

Tip

Doordat sisal een natuurlijk product is, is het belangrijk dat het vloerkleed niet té vochtig wordt. Gebeurt dit wel, probeer dan met het schoonmaken zoveel mogelijk wrijving te voorkomen. Het is aan te raden – zoals bij alle tapijten – regelmatig de sisal vloerkleed te stofzuigen. Hierdoor krijgt het vuil niet de kans om vast te gaan zitten. Mocht er een vlek in komen, behandel het dan met een antivlekkenmiddel.

Handgeweven vloerkleed sisal

Ik wil een sisal vloerkleed kopen!

Top! Wij bieden verschillende soorten sisal vloerkleden aan. Ons assortiment is voorzien van verschillende kleuren, figuren en patronen met elk een eigen karakter. De vezel wordt ook veel in combinatie met wol gebruikt, dit zorgt voor een uniek en speels patroon.

Mocht je de handgeweven tapijten graag in het echt willen bewonderen kun je onze showroom altijd bezoeken op de Douwe Tammingawei 34 in Leeuwarden. Wil je persoonlijker advies, bel of maak gebruik van onze handige chat! Je kunt ons bereiken op het volgende nummer: + 31 (0) 58 843 0755 . Kortom samen komen we er altijd uit!

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode