Wollen vloerkleden

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 849

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 849

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wollen vloerkleed

Wol, iedereen kent het. En toch wordt het vaak onderschat, want als je precies weet wat wol allemaal kan, dan zie je pas het verschil met kunstmatige stoffen en wil je niet meer anders dan een wollen vloerkleed.

Wol wordt al sinds het begin der tijden gebruikt. Je denkt vast meteen aan dekens, kleren en natuurlijk die heerlijk warme hand gebreide sokken van oma. Maar wist je ook dat het de perfecte stof is voor een vloerkleed? Nee? Sta ons toe je te overtuigen!

Wollen vloerkleed kopen

Vloerkleed van wol

Wol is een superstof. Niets meer, niets minder. Een wollen vloerkleed houdt je ’s winters heerlijk warm en ’s zomers lekker koel. Tussen de garen blijf lucht stilstaan en stilstaande lucht vormt een natuurlijke barrière waar warmere of koudere lucht niet doorheen wil. Zo houdt het vloerkleed ’s winters de warme lucht vast en voelt het tapijt lekker warm aan. In de zomer werkt het precies andersom en houdt het de koele lucht vast van de vloer waardoor het kleed verkoelend werkt. Hierdoor is een vloerkleed van wol zeer geschikt voor een vloer met vloerverwarming, omdat het de temperatuur van de ondergrond overneemt.

Eigenschappen

Maar dit is nog lang niet alles. We gaan alle eigenschappen even bij langs:

  • Wol is van nature zeer sterk en elastisch, waardoor vloerkleden altijd hun vorm behouden en heel lang meegaan.
  • Vochtige wol voelt niet vochtig aan! Ja je hoort het goed, wol kan tot 30% van het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen. Ideaal als je dan toch een keer water morst.
  • Wol is van nature antistatisch. Je hoeft dus niet te vrezen om ooit een schok te krijgen van een wollen vloerkleed.
  • Vloerkleed van wol is duurzaam! Wol komt van schapen en na het scheren groeit het gewoon weer aan. Geen milieu-onvriendelijke productie, maar puur natuur!
  • En dan nu de beste eigenschap, wol verschoont zichzelf! Verschoont zichzelf? Echt waar! Een vlek in je wollen vloerkleed? Na verloop van tijd gaat deze door de wrijving van de garen er stukje bij beetje uit. Geen enkele andere stof kan dit!

Vloerkleed wol geknoopt

Wollen vloerkleed assortiment

En, overtuigd? Dat dachten we al. Enige wat jij nog hoeft te doen is een prachtig wollen vloerkleed bij ons uit te zoeken! Wollen tapijten hebben we in alle soorten, maten, kleuren en voor iedere portemonnee. Of je nu voor een Brinker, Brink & CampmanPerletta of ons eigen huismerk, een 200x300 hoogpolig of een grijs vloerkleed van wol gaat, je zit altijd goed bij Vloerkledenloods.nl. Ook in de populaire geknoopte vloerkleden van wol hebben we een ruim assortiment voor jou samengesteld.

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode