De rol van buitenvloerkleden in tuin, terras of balkoninrichting

De rol van buitenvloerkleden in tuin, terras of balkoninrichting

De mensen weten wel wat een buitenkleed is. Buitenkleden zijn gemaakt van polypropyleen, dit is een hoogwaardige kunststof. Polypropyleen is een kunststof die goed bestand is tegen weersinvloeden, zoals wind, regen en zon. Hierdoor kan het buitenkleed goed buiten blijven liggen, ook voor langere tijd. Maar wat is nou de rol van een buitenkleed in jouw buiten paleis? In deze blog leggen we je alles uit over de rol van buitenkleden in tuin, terras of balkoninrichting. Lees je mee?

 

Sfeer creeëren met een buitenkleed!

Je hebt tegenwoordig heel veel soorten buitenkleden die allemaal een ander soort rol spelen in jouw tuin, terras of balkoninrichting. Wat voor sfeer je ook wil creëren een buitenkleed maakt jouw ruimte zeker een stuk gezelliger. Wil jij een bepaalde sfeer in jouw tuin creeëren, bijvoorbeeld de Ibiza sfeer? Dan past een jute look buitenkleed helemaal in dat plaatje. Of ben jij gek op organische vormen? Er zijn ook buitenkleden met een organisch design of die zelfs een organische vorm hebben. Bij Vloerkledenloods hebben we een ruim assortiment buitenkleden in verschillende kleuren, vormen en designs. Een buitenkleed zorgt voor een comfortabele ondergrond in jouw buitenruimte.

Buitenkleed Sage roest

 

Vloerkleed voor op je balkon

Heb jij een balkon? Bij balkonkleden heb je eigenlijk net zoveel keuze als bij buitenkleden. Het enige waar je extra rekening mee moet houden is het formaat. Gelukkig is een balkonkleed in verschillende maten te krijgen, van een loper 80x250cm tot een vloerkleed van 200x290cm. Bij Vloerkledenloods hebben we voor zowel kleine als grote balkons/dakterrassen een geschikt vloerkleed. Omdat een balkon een buitenruimte is maakt, is een buitenkleed hier uitermate geschikt voor.

Balkonloper Boa grijs/wit

 

Buitenkleed voor terras, veranda of tuinhuis

Heb jij een mooi terras met een bankje en/of stoelen? Dan kun je dit helemaal afmaken met een buitenkleed, om het echte huiskamer gevoel na te bootsen. Ook in bijvoorbeeld een veranda of tuinhuis kan je prima een buitenkleed neerleggen. Hiermee creëer je toch wat extra sfeer en comfort. Ook voegt een buitenkleed kleur, textuur en patroon toe, hierdoor wordt de buitenruimte visueel aantrekkelijker en voegt het ook een stukje gezelligheid en warmte toe.

Je zou in een tuinhuis ook een binnenkleed neer kunnen leggen, maar door de luchtvochtigheid is een buitenkleed toch net wat handiger. Ook is het schoonmaken van een buitenkleed erg eenvoudig om te doen. 

Buitenkleed Sage grijs

 

Waarom kiezen voor een rond buitenkleed?

Wie aan een vloerkleed denkt, denkt vaak aan een rechthoekig of vierkant vloerkleed. Dit geldt ook voor de buitentapijten, maar wist je dat er ook ronde vloerkleden zijn? Een rond buitenkleed heeft unieke eigenschappen die je tuin in een andere dimensie brengt. Zo doorbreken de ronde buitenkleden een rechthoekige of vierkante ruimte. Andersom is dit niet het geval. Een rechthoekig buitenkleed sluit minder goed aan bij een ronde ruimte. Daarnaast sluiten de ronde buitenkleden ook goed aan bij ronde meubels. Misschien heb je buiten wel een ronde tafel, ronde kussens, ronde stoelen of ronde plantenbakken, dit combineert dan weer goed met elkaar. 

Buitenkleed Leaf groen

Vond je dit artikel nou nuttig om te lezen? Lees dan ook eens: zo maak je een buitenkleed schoon. Of neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en informatie.

© Jente Riemersma

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode