Berber Vloerkleed

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 55

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Vloerkleed faded - grey/beige - Nature
  Vloerkleed faded - grey/beige - Nature
  € 125,00 -24% € 165,00
 2. Modern Vloerkleed Cosy Grijs/Wit - Eva Interior
  Modern Vloerkleed Cosy Grijs/Wit - Eva Interior - Sale
  € 163,72 -41% € 279,00
 3. Vloerkleed Berber Kruizen Wit/Grijs
  Vloerkleed Berber Cross Wit/Grijs
  € 77,02 -56% € 175,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 55

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Berber vloerkleden

berber nea

Topkwaliteit berber vloerkleden bij Vloerkledenloods

 

Met een berber kleed breng je een kleed vol kleur en karakter in je woon-, slaap- of eetkamer. Zo haal je prachtige Scandinavische en oosterse sferen in huis. Een berber vloerkleed is hoogpolig en traditioneel gezien gemaakt van wol. Daarnaast zijn berbers vaak voorzien van een kruis-patroon.Bij Vloerkledenloods vind je de mooiste collectie berber vloerkleden.

In welke kleuren zijn berber vloerkleden verkrijgbaar?

 

Vroeger waren berber vloerkleden bijna alleen in wit-, grijs- en zwart tinten verkrijgbaar.Echter, vanwege de populariteit van deze prachtige vloerkleden zijn ze nu in steeds meer kleuren verkrijgbaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld blauw, roze of geel: zo past een berber tapijt zeker in jouw interieur! 

In onze collectie vind je prachtige nieuwe kleurencombinaties, zoals berber nea groen en berber nea roest.

 

Berber tapijten met een kruis-motief

Berber tapijten worden in steeds meer patronen gemaakt. Een van de patronen die vaak terugkomt is het berber-kruis. Er zijn veel variaties op dit patroon, zoals het klassieke kruis patroon: de nea. Daarnaast zien we steeds meer variaties op de traditionele patronen, zoals de berber kleden van elle decor. Maar, welk patroon je ook kiest: het berber kruis komt er bijna altijd wel in terug!

 

Haal Scandinavische en oosterse invloeden in huis 

Berber kleden komen origineel uit het Midden-Oosten,uit landen zoals  Marokko, Algerije, Tunesië en Libië. Deze invloeden zie je nu ook nog steeds terug door de kleurrijke varianten en de patronen. Door deze invloeden passen berbers goed in allerlei interieur stijlen, zoals bohemian en Oosterse interieurs.

 

Ook past het berber kleed goed in moderne, Scandinavische interieurs door het gebruik van wol. Ook de rustige en natuurlijke kleuren, zoals de traditionele witte, grijze en zwarte berbers, en de rustige patronen passen goed bij een Scandinavisch interieur. 

 

Naast Oosterse en Scandinavische interieurs passen berber tapijten ook prachtig bij moderne, landelijke en klassieke inrichtingen. Bij iedere interieurstijl zorgt een berber voor rust en eenheid in je huis.

 

Waar komen berber vloerkleden vandaan?

Een berber vloerkleed komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. De bevolking hier zijn ‘Berbers’, zij maken de kleden. Veel van deze kleden werden vroeger handgemaakt en oorspronkelijk waren ze bedoeld om de kou uit de grond tegen te gaan. Tegenwoordig worden de meeste berbers  op een andere manier gemaakt, waardoor ze nu ook een stuk voordeliger zijn. 

De traditionele berber vloerkleden werden vroeger van puur wol gemaakt. Dat gebeurt nog steeds, maar door allerlei innovaties worden ze steeds meer van andere materialen gemaakt, zoals polypropyleen, katoen en polyester.

 

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode