Advies bij je keuze?

Twijfel je over wat voor soort vloerkleed je wilt? Bijvoorbeeld over de afmeting of de kleur? Er zijn ontzettend veel typen vloerkleden verkrijgbaar, dus een beetje twijfel is niet vreemd. Omdat een vloerkleed de sfeer in je interieur kan bepalen is het verstandig om te kopen waar je helemaal achter staat. Als je rekening houdt met een aantal factoren kan dat je helpen bij het vinden van het juist kleed.

We hebben informatie voor je verzameld zodat we je gericht advies kunnen geven over welk type kleed bij je interieur past. Naast informatie hebben we in huis ook veel ervaring op het gebied van vloerkleden. Wil je graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee! Je kunt via deze pagina een bericht achterlaten, wij nemen daarna contact met je op. Ook kun je ons direct bereiken op +31 (0)58 - 84 30 755 op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

Als je rekening houdt met een aantal factoren kan dit je helpen bij het vinden van het juiste vloerkleed. De factoren die meespelen bij het kiezen van het perfecte vloerkleed zijn:

Vorm & afmeting: Wat past het beste in je interieur?

Type vloerkleed: Wat spreekt je het meeste aan? Hoogpolig of laagpolig?

Materiaalkeuze: Ga je voor natuurlijke of synthetische materialen? of misschien een combinatie van meerdere materialen?

Kleurkeuze: Kies je voor opvallend of liever een pastel- of natuurtint.

1. Vorm & afmeting:

De eerste stap die leidt naar jouw perfecte vloerkleed is het bepalen van de vorm en afmeting. Wil je het vloerkleed bijvoorbeeld graag bij de bank of bij je bed leggen, dan kan je er voor kiezen om het tapijt hier gedeeltelijk onder te leggen. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. Leg je het vloerkleed voor de meubels, dan creëer je een meer intieme ruimte.

Ook onder de eettafel staat een vloerkleed erg goed. Hiermee geef je extra sfeer aan het eetgedeelte. Bij zowel rechthoekige als ronde tafels komt een vloerkleed goed tot zijn recht en voegt deze net wat extra warmte en textuur aan de ruimte toe. Handig bij een vloerkleed die je onder de eettafel neerlegt, is dat deze minimaal 60 centimeter aan alle kanten uitsteekt zodat het schuiven met stoelen geen probleem wordt.

Naast vierkante of rechthoekige vloerkleden kun je ook voor een rond vloerkleed gaan. Als je bijvoorbeeld veel rechte vormen in je kamer hebt zoals rechthoekige kasten en tafels, dan kan het heel mooi zijn om dit te doorbreken met een rond vloerkleed. De ronde vorm voegt een speels effect toe aan de ruimte. Staan er in de ruimte veel ronde meubels, dan kan je ook heel goed een rechthoekig of vierkant kleed neerleggen.

 

Tip: Plak de vorm en afmeting die je in gedachte hebt af met schilder tape of kranten. Zo krijg je een goed beeld van het effect dat het vloerkleed zal gaan hebben. Geef jezelf de tijd om te wennen aan de ‘nieuwe’ situatie. Na één of twee dagen je hier het best een oordeel over vormen.

 

De standaardformaten die bij ons verkrijgbaar zijn lopen op van 140 x 200 cm tot 200 x 300 cm. Heb jij nou net een afwijkende maat nodig, geen probleem! Dan kan je kiezen voor maatwerk vloerkleden, waarbij je jou perfecte vloerkleed in iedere gewenste maat kan bestellen.

Type vloerkleed:

Nadat je de geschikte vorm en het juiste formaat hebt gekozen is het tijd om na te gaan denken wat voor type vloerkleed je wilt. Je kunt kiez

en uit hoogpolig en laagpolig, dus dikke of dunne kleden. De poolhoogte is van invloed op je keuze omdat deze de sfeer bepaald.

Hoogpolig

Heb je een strak interieur waarbij je opzoek bent naar contrast, dan kan een hoogpolig vloerkleed een goede keus zijn. Door een lossere poolsamenstelling krijgt een kleed een nonchalante uitstraling. Dit zorgt een contrast met een strak interieur. Ook kan dit zorgen voor een verschil in warmte in een ruimte.

Er zijn twee verschillende soorten hoogpolige vloerkleden. Bij een vaste poolstructuur blijven de polen relatief goed rechtop staan waardoor de dikte van het vloerkleed bijna geheel behouden blijft. Bij een samenstelling van polen die losser gezet zijn, blijft er een bepaalde dikte, maar zal de structuur naarmate gebruik meer gaan liggen. Bij tapijten met lange dunnen polen blijft er weinig hoogte over omdat deze draden plat gaan liggen. Het kleed heeft dan wel de nonchalante uitstraling maar weinig hoogte. De afbeeldingen laten dit verschil goed zien.

Voor kinderen is een hoogpolig vloerkleed zeer geschikt omdat dit bij het vallen behoorlijk scheelt. Als iemand slecht ter been is kan dit juist een reden zijn om een laagpolig vloerkleed te overwegen. Hierover struikelt diegene namelijk minder snel dan over een dik kleed.

Laagpolig

Ook in de laagpolige categorie zijn er veel verschillende mogelijkheden. Houd jij bijvoorbeeld van een minimalistische stijl, maar wil je je interieur wel aankleden met een tapijt? Dan zou een laagpolig vloerkleed voor jou de juiste keuze kunnen zijn. Je kunt natuurlijk voor een vloerkleed gaan in dezelfde stijl als je interieur, maar een contrasterend vloerkleed kan ook spannend zijn.

Er zijn diverse structuren en diktes verkrijgbaar, variërend van heel glad tot stoere, grovere structuren. Wanneer je de keuze van de structuur, kleur en de poolhoogte hebt gemaakt is het handig om na te gaan of een effen of een gemêleerd vloerkleed je voorkeur heeft. Gemêleerde vloerkleden zijn minder besmettelijk en daardoor gemakkelijker in onderhoud mocht je bijvoorbeeld een huisdier of kleine kinderen hebben.

3. Materiaalkeuze:

Ook de materiaalkeuze is van belang in de zoektocht naar jouw perfecte kleed. Kleden worden gemaakt van verschillende materialen met diverse eigenschappen. Een vloerkleed is gemaakt van natuurlijke of synthetische materialen.

Natuurlijke materialen: hierbij kun je denken aan katoen, wol, (geiten) haar, kokos en sisal. Deze materialen brengen een stoere en rustieke uitstraling met zich mee en zijn erg sterk.

Synthetische materialen: worden vaak gekozen omdat ze prettige én praktische eigenschappen hebben. Kunststoffen worden tegenwoordig zodanig geproduceerd dat je ze soms niet eens meer herkent als kunststof. Afhankelijk de structuur kan een synthetisch kleed heerlijk zacht zijn. De meeste synthetische materialen verkleuren over het algemeen relatief weinig en zijn erg gebruiksvriendelijk omdat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Tevens zijn vloerkleden van synthetische materialen erg gunstig in prijs.

4. Kleurkeuze:

Als laatste stap is het natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk welke kleur je kiest voor jouw perfecte vloerkleed. Wanneer je graag voor kleur wilt gaan, zorg er dan wel voor dat je deze kleur in andere woonaccessoires laat terug komen. Op deze manier zorg je voor een evenwicht in het interieur.

Wil je wel graag kleur, maar vind je het een effen gekleurd vloerkleed te basic, ga dan bijvoorbeeld voor een vloerkleed met daarin een gekleurde streep verwerkt. Zo heb je een subtiel kleed met een fris accent.

Zoals je merkt zijn er talloze mogelijkheden bij de keuze van je vloerkleed. Mocht je er als nog niet uitkomen.. Bij vloerkledenloods kun je een vloerkleed altijd 14 dagen op zicht bestellen.

Shop hier jouw perfecte vloerkleed.

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode