Mad Men Collection

Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Louis de Poortere Mad Men Collection

De Mad Men collectie is een unieke verzameling vloerkleden van Louis de Poortere. De vloerkleden zijn geïnspireerd op de ‘Madison Avenue’ in Manhattan New York. De tapijten vertellen een verhaal van de Amerikaanse reclame industrie van de twintigste eeuw. De Mad-ison Men waren de zogenoemde ‘golden boys’ van de sixties. Louis de Poortere heeft dit thema geprobeerd te vatten in deze “Vintage Sixties” vloerkleden collectie. De vloerkleden van de ‘Mad Men’ symboliseren de eerste schetsen die aan de bakermat hebben gestaan van de meest iconische merken van Amerika.

Collectie

De vintage vloerkleden uit de Louis de Poortere Mad Men collectie bestaat uit de volgende dessins:

Dessin: Jacob's Ladder

Dit dessin stelt de duizelingwekkende klim op de sociale ladder voor. Het is als het ware de “American Dream”: Meer, beter, hoger, rijker.

Dessin: Griff

Dit dessin symboliseert de scheur van de pijn en de wanorde. Denk hierbij aan grote veranderingen van mei 1968. De Black Panthers, Women’s Lib, Berkeley, Vietnam, de oliecrisis …maar ook de creatieve energie van ‘action painting’.

Dessin: Cracks

Dit is een nieuw ontwerp voor de Mad Men-collectie. Het symboliseert een oppervlak van gebarsten ijs, zoals de ijsbaan van Rockefeller Square. Het stelt als het ware de diepere laag onder het hedendaagse leven voor, oftewel de ‘world beneath the surface’.

Dessin: Sky Scraper

Een prachtige print die de rechte lijnen van de New-Yorkse avenues en de wolkenkrabbers weergeeft, in de eind vijftiger, begin zestiger jaren. Grijze en beige kleuren afgewisseld met rood- en blauwtinten staande voor ‘the city that never sleeps’.

Altijd in de juiste maat

Elk Mad Men vloerkleed is 3mm dik en gemaakt van 85% katoen en 15% wol en verkrijgbaar in ten minste vier tot - daar waar aangegeven - in maar liefst 7 afmetingen, namelijk 60 x 90, 80 x 150, 140 x 200, 170 x 240, 200 x 280, 230 x 330 en 280 x 360 cm.

 

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode