Door de drukte kan het zijn dat de levertijd langer is dan normaal

Over ons

Vloerkledenloods

Wie zijn wij? / Wie is Vloerkledenloods?

2013, hét jaar waarin het allemaal is begonnen. Niet alleen de geboorte van een eerste kind, ook de eerste interieur webshop van Eva kwam tot leven. Eva had bedacht om vanuit huis een webshop met woninginrichting te gaan starten. "Hoe naïef, ik dacht dat het opvoeden van een kleine goed gecombineerd kon worden met het runnen van een webshop".

Het stond al vast dat het met interieur te maken zou hebben, dit omdat Eva uit een ondernemersgezin komt waar de vader des huizes al zijn hele leven in de woninginrichting zat. "Ik wou het stoffige imago van woninginrichting wegwerken en komen met iets moderns, producten van goede kwaliteiten, en daarmee mensen blij maken. Ja, dat was en is nog steeds mijn doel". En zo werd onlinevloerkleed.nl geboren.

Het hele huis lag vol!

“Ik weet nog als de dag van gisteren dat we onze eerste bestelling binnen kregen. Echt een waanzinnig gevoel!” Naarmate onlinevloerkleed.nl groeide en het aantal bestellingen steeg, duurde het niet lang of het hele huis lag vol met vloerkleden. “Zie jij het al voor je?” Dat vloerkleden in huis prachtig staan hoef je aan ons natuurlijk niet uit te leggen, maar dit was nét wat teveel van het goede.
Je merkt het wel, Eva kwam er al snel achter dat het opvoeden van een kleine én het runnen van een webshop niet helemaal samengaan. Dan toch maar gebruik maken van de kinderopvang. Ook een eerste bedrijfspand liet niet lang op zich wachten. Zie daar, het eerste bedrijfspand aan de Orionweg was een feit. Hieronder een aantal foto's van het oude pand aan de Orionweg.

Foto links: Jelmer Drijfhout, druk bezig met het verwerken van bestellingen op de oude locatie aan de Orionweg. Jelmer was de eerste collega die ons kwam versterken toen we al het werk niet meer met zijn tweeën aan konden.

Foto midden: Vooraanzicht van het magazijn aan de Orionweg. Daar konden we net één stelling met vloerkleden kwijt, deze was binnen een paar maanden zo vol dat we weer ruimtegebrek kregen en op zoek gingen naar een grotere opslag ruimte.

Foto rechts: Deze foto is gemaakt toen we het kantoor aan de Orionweg gingen leegmaken omdat we alles gingen verhuizen naar het nieuwe pand op de Douwe Tammingawei 34 te Leeuwarden. We hebben toen afscheid genomen van een hele leuke tijd in een knus en klein kantoortje.

In sneltreinvaart

Mooi, pand in de pocket, nu kan er echt gas worden gegeven. En dit gebeurde! Al snel werd alles een stuk professioneler. “We werden steeds bekender en dat merkten we niet alleen in de bestellingen!” Leveranciers popten overal op en bestaande banden werden steeds sterker. Al gauw kon de ‘oude’ website het steeds minder bijbenen en het werd tijd voor iets nieuws. Zie hier vloerkledenloods.nl! Nieuw platform, meer gemak en mogelijkheden, nóg beter voor de klant.

Het eerste personeel was nog maar net aangenomen of het eerste pand was ook alweer te klein. “Best wel bizar als je erover nadenkt, binnen een paar jaar drie keer verhuisd.” Na niet lang zoeken was de keuze gemaakt voor een nieuw pand aan de Douwe Tammingawei nummer 34. Met 750 m2 biedt dit pand ruimte voor niet alleen veel voorraad, maar ook een super gezellige winkel om toch nog even te kijken en beleven voor je bestelt.

Foto links: Deze foto is gemaakt tijdens het inrichten van de rekken met vloerkleden. Elk kleed moest precies in de goede volgorde in het rek worden gehangen.

Foto midden: Tijdens de verhuizing hadden we een tijdelijke opslag van vloerkleden in de winkel. Later hebben al deze karpetten gelukkig een plekje gekregen in het magazijn.

Foto rechts: De dames zijn druk aan het overleggen over de inrichting van de winkel.

Laat de toekomst maar komen!

Nog maar enkele jaren na de start staat er een puik bedrijf wat nog elke dag groeit. Om deze groei te blijven behouden volgen we continu de trends door onder andere internationale beurzen in Milaan (Salone di Mobile) en Parijs (Maison et Object) te bezoeken. Naast vloerkleden verkopen we tegenwoordig ook woon accessoires en meubels. Daarom zijn we bezig met het opzetten van een eigen meubellijn en nieuwe webshop: interieur05.nl. 

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar wij doen er alles aan om de uitzondering te zijn op deze regel! “Ik heb nog genoeg ideeën en het begint nu echt ergens op te lijken, maar het kan altijd beter natuurlijk!”


Naast Eva staan ook Martin, Hidde Jan, Jenny, Marinda, Arvind en Klaas en voor je klaar!