5 tips om verkleuring van je nieuwe vloerkleed te voorkomen

5 tips om verkleuring van je nieuwe vloerkleed te voorkomen

Hoogpolig vloerkleed Fender bruin

 

Verkleuring vloerkleed door zon

De verkleuring van een vloerkleed is vaak het gevolg van langdurige blootstelling aan de zon. Doordat de zon voor UV-straling zorgt, wordt het materiaal van je tapijt aangetast. Zo komt het regelmatig voor dat een tapijt er na een tijdje steeds wat doffer uit gaat zien. Voor lichte tapijten geldt dat ze donkerder gaan ogen.

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat dit goed te voorkomen is door bij een nieuw vloerkleed te kiezen voor topkwaliteit materiaal. Dit is een van de manieren waarop je het probleem van verkleuring tegengaat. Echter blijft het daar niet bij. Als expert op het gebied van vloerkleden geven we je graag 5 handige tips mee om de verkleuring van een vloerkleed te voorkomen:

 

1. Vloerkleed niet direct in UV-stralen zon leggen

Een handige, makkelijke eerste tip is om je vloerkleed niet direct in de zon te leggen. Wanneer er namelijk geen sprake is van direct contact met UV-straling, hoef je je sowieso geen zorgen te maken over dit fenomeen. Zo kiezen veel mensen er bijvoorbeeld voor om een vloerkleed in de slaapkamer net buiten het zonlicht te leggen. Uiteraard is dit niet iets wat je geforceerd hoeft te doen. Wanneer je echt graag hebt dat het tapijt op een plek in de zon komt te liggen, dan biedt een UV-bestendig tapijt altijd een oplossing.

Berber vloerkleed hoogpolig wit/beige/zwart Allure - Interieur05

 

2. Tapijt regelmatig schoonmaken

Stof, vuil en vlekken zijn in staat om het uiterlijk van je vloerkleed aan te tasten. Om te voorkomen dat er permanente verkleuring plaatsvindt, moet je daarom altijd tijdig ingrijpen. Kies bijvoorbeeld voor het wekelijks stofzuigen van je tapijt en maak eventuele vlekken altijd meteen schoon.

 

3. Stof niet met chemische reinigingsmiddelen behandelen

Een vloerkleed schoonmaken, moet je daarnaast niet zomaar met het eerste de beste reinigingsmiddel doen. Zeker de zware, chemische reinigingsmiddelen tasten vaker dan je lief is het materiaal van het tapijt aan. Hou daarom gslaaoed in de gaten voor welk schoonmaakmiddel je kiest en vraagt eerst na aan een expert of het wel de beste keuze is. Zo kan je gebruik maken van de James reinigingsset.

Reinigingsset James

 

4. Verkleuring voorkomen door vloerkleed regelmatig om te draaien

Een praktische tip die bij veel kleden absoluut mogelijk is, is om het vloerkleed regelmatig om te draaien. Zo wordt niet één kant continu blootgesteld aan het zonlicht en de bijbehorende slijtage. Zeker bij een vloerkleed voor de woonkamer is dit van toepassing. In plaats daarvan blijft de kleur langer gelijkmatig.

Buitenkleed Dahl zwart - Eva Interior

 

5. Vloerkleedbeschermer gebruiken

Tot slot werpt het z’n vruchten af om met een vloerkleedbeschermer te werken. Deze vloerkleedbeschermers vormen een bepaalde barrière op het oppervlak van je vloerkleed. Zodoende beschermen ze de tegen vervaging, vuil en zonlicht.

 

UV-bestendige vloerkleden kopen

Hoe je het ook wendt of keert, UV-bestendige vloerkleden kopen is altijd de beste oplossing. Of je voorkeur nu naar een hoogpolig of laagpolig tapijt uitgaat, dankzij de UV-bestendigheid is het geen probleem om het vloerkleed in de zon te leggen.

Een UV-vloerkleed is een product dat speciaal bestand is tegen de negatieve impact van de zon. Bij de productie van deze materialen is uitvoerig aandacht besteed aan de bescherming tegen UV-straling. Zodoende heb je bij een expert als de Vloerkledenloods keuze uit talloze verschillende UV-bestendige vloerkleden:

Hoogpolig vloerkleed Fender wit/creme

© Sven Westerhuis


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode