Dit zijn de buitenkleed trends 2024!

Dit zijn de buitenkleed trends 2024!

De laatste tijd zijn buitenkleden super populair tijdens de zomermaanden. Wij vinden dat niet zo verrassend. Een buitenkleed tovert namelijk jouw tuin in een handomdraai om tot een gezellige en sfeervolle omgeving. Als je naar buitenkleden kijkt zijn er veel verschillende ontwerpen die erg zomers en kleurrijk zijn. Toch zijn er een aantal populaire rustige kleuren die eigenlijk elk jaar wel weer terugkomen, waaronder grijze, blauwe en groene buitenkleden. Een groen kleurig kleed voor buiten, staat het meest in contact met de natuur en is dan ook een populaire keuze voor in de tuin. Maar welke buitenkleden komen dit jaar weer terug?  Wat voor soort buitenkleden worden nou echt trendy in 2024? Dat leggen we in deze blog precies uit. Lees je mee?

 

Alles organisch

Een trend in de woonwereld is op dit moment organische vormen. Van tafels tot kandelaars, en van kussen tot vloerkleden. Alles met een abstracte, kunstzinnige en afgeronde vorm is nu helemaal in! Dit geld dus ook voor buiten vloerkleden deze zomer. Met een organisch vormig vloerkleed, creëer je een speelse natuurlijke look. Organische vormen herken je door de vloeiende lijn. Geen strakke, rechte hoeken. De organische vorm is moeilijk te omschrijven maar makkelijk te typeren. Organisch staat voor levendig en is vaak geïnspireerd op elementen uit de natuur. Denk aan natuurlijke afronding door weersinvloeden, maar ook groei vormen zoals je die alleen in de natuur tegenkomt.

Buitenkleed Stone Bruin Interieur05

Buitenkleed Stone bruin - Interieur05

 

Naturel/beige kleuren

De kleur beige is eigenlijk al jaren een populaire kleur binnen de woonwereld. Het geeft je interieur een warme en rustige sfeer, zonder dat het saai word. Bij binnen vloerkleden is een beige kleurig kleed ook altijd een favoriet bij veel mensen, maar we zagen dat in de voorgaande jaren nog niet veel bij buiten vloerkleden. Nu worden de beige tinten niet alleen voor in de binnenruimte populair, maar ook voor in je buiten paleisje. Deze trend kun je dus bij jou buiten introduceren, door middel van een beige buiten vloerkleed. Wees niet bang voor viezigheid op jouw licht beige kleurige buitenkleed, buitenkleden zijn namelijk supermakkelijk schoon te houden, omdat ze weerbestendig zijn. Ideaal dus!

Buitenkleed Boa bruin/grijs

 

Jute lookalike

Een nieuw soort populair opkomend buiten vloerkleed, is een jute look a like. We kennen natuurlijk allemaal wel het jute vloerkleed voor binnen, deze geeft een stoere look in je interieur. Maar de meeste weten ook dat jute absoluut niet tegen vocht kan, dus een jute kleed is nooit een optie voor buiten geweest. Maar nu is er een nieuw soort buitenkleed ontwikkeld, die identiek lijkt op een jute vloerkleed. Zo kun jij een boohoo, Ibiza sfeer creëren in je achtertuin! Het vloerkleed is gemaakt van Polypropyleen en kan alle Nederlandse weers omstandigheden aan.

Rond Buitenkleed Jute Excellent Outdoor Bruin

Rond buitenkleed Jute Excellent outdoor bruin

 

3D effect

Deze trend kun je een beetje vergelijken met de organische vormen trend, die we eerder noemde in dit blog. Bij 3D effect vloerkleden heb je een bijzonder strak of organisch design, die een patroon laat zien in een hoog en laag 3D effect. We zien dit steeds vaker terug komen in vloerkleden, en nu ook in buiten vloerkleden. Wij snappen dat wel! 3D effect vloerkleden geven een speels effect en zijn een echte eye catcher voor bij jou in de achtertuin!

Buitenkleed Bow Ivoorwit Interieur05

Buitenkleed Bow ivoor wit - Interieur05

Vond je dit artikel nou nuttig om te lezen? Lees dan ook eens: zo maak je een buitenkleed schoon. Of neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en informatie.

© Jente Riemersma

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode