Waarom kiezen voor een klein vloerkleed?

Waarom kiezen voor een klein vloerkleed?

Kleine vloerkleden, ook wel bekend als accentkleden, ze zorgen voor een warme en gezellige sfeer in elke woonruimte. Bij Vloerkledenloods hebben wij een breed assortiment aan kleine vloerkleden in vele soorten en maten. Zo kan jij kiezen voor het perfecte kleine vloerkleed dat bij jouw past. In deze blog lees je waarom jij kiest voor een klein vloerkleed en welke voordelen hieraan zitten.

 

In welke woonruimtes leg je een klein vloerkleed?

Kleine vloerkleden zijn ideaal voor verschillende woonruimtes. Denk hierbij aan een slaapkamer, kantoor of bijvoorbeeld in de hal. Met een klein vloerkleed creëer je warmte en gezelligheid. In de hal kan het dienen als stijlvolle welkomst mat die een goede eerste indruk achterlaat. In de woonkamer zijn kleine vloerkleden perfect voor om een knusse leeshoek te creëren of als mooi detail voor onder de salontafel. Een klein vloerkleed kan ook zorgen voor comfort, bijvoorbeeld naast het bed of onder het bureau.

 

Upgrade je kantoor met een klein vloerkleed

Heb je een saaie en kale kantoorruimte? Zo maak je met een klein vloerkleed er een warme en stijlvolle werkruimte van.

  • Leg het vloerkleed onder je bureau en stoel. Zorg ervoor dat het groot genoeg is zodat de stoel er volledig op past. Dit zorgt voor een comfortabele en warme laag onder je voeten.
  • Als je een kleine zithoek hebt in je kantoor, bijvoorbeeld met een paar stoelen en een tafel. Plaats dan het vloerkleed onder de tafel, dit zorgt voor een knusse uitstraling.
  • Kies een vloerkleed dat past bij de kleuren van de inrichting van je kantoor. Een wild patroon of levendige kleur kan dienen als een eyecatcher terwijl een subtiel ontwerp zorgt voor rust in de ruimte.

 

Kleine vloerkleden in verschillende vormen

Kleine vloerkleden hebben we in ronde en rechthoekige vormen. Deze verschillende vormen zorgen beide voor een ander effect.

 

Rond vloerkleed

Ronde vloerkleden creëren een gevoel van zachtheid en rust. Ze hebben geen scherpe hoeken, wat bijdraagt aan een uitnodigende sfeer. In kamers met veel rechte lijnen en hoeken, zoals een rechthoekige tafel, een bank of boekenplanken, kan een rond vloerkleed helpen om het strakke patroon te doorbreken en een speels effect te creëren. Een rond vloerkleed kan een ruimte groter laten lijken, dit komt door de vloeiende lijnen en omdat het geen rechte hoeken heeft.

 

Rechthoekig Vloerkleed

Rechthoekige vloerkleden geven een ruimte en meer formele uitstraling. Ze passen goed in strakke, moderne ruimtes. Rechthoekige kleden zijn ideaal voor het afgrenzen van gebieden in een open ruimte, zoals een zitgedeelte, eetruimte of werkplek. De rechthoekige vorm sluit perfect aan bij de lijnen van meubels en andere elementen. Deze vorm draagt bij aan een gevoel van symmetrie en balans, vooral in kamers waar je een georganiseerde, rustige uitstraling wilt hebben.

 

Klein vloerkleed in diverse formaten

Kleine vloerkleden hebben we in de volgende formaten beschikbaar:

80 x 150 - (xs)

90 x 150 - (s)

120 x 180 cm - (s)

130 x 200 cm - (s)

137 x 200 cm - (s)

140 x 190 cm - (s)

140 x 200 cm - (s)

100 cm (rond) - (xs)

120 cm (rond) - (s)

133 cm (rond) - (s)

 

Voordelen van een klein vloerkleed

Kleine vloerkleden bieden een aantal voordelen die ze tot een populaire keuze maken in de interieurdecoratie. Hier zijn een aantal van de belangrijkste voordelen:

 

  1. Flexibiliteit

Kleine vloerkleden kunnen makkelijk worden verplaatst naar verschillende woonruimtes of plekken binnen dezelfde kamer.

Ze kunnen in vrijwel elke woonruimte worden gebruikt, zoals de hal, slaapkamer, woonkamer of zelfs in de keuken.

  1. Comfort en warmte

Ze bieden extra comfort en warmte onder de voeten, vooral op harde vloeren zoals tegels of houten vloeren.

In de winter kunnen kleine vloerkleden helpen bij het isoleren van een ruimte door koude luchtstromen van de vloer te verminderen.

  1. Bescherming van de vloer

Ze beschermen de vloer tegen slijtage en krassen, bijvoorbeeld onder meubels zoals stoelen en tafels.

Kleine vloerkleden zijn meestal gemakkelijker te onderhouden dan grote vloerkleden, omdat ze een kleiner oppervlak hebben.

  1. Budgetvriendelijk

Kleine vloerkleden zijn over het algemeen goedkoper dan grotere kleden, waardoor ze een budgetvriendelijke optie zijn voor het stylen van een woonruimte. Omdat ze betaalbaarder zijn, kunnen ze vaker worden vervangen om de inrichting van een ruimte te vernieuwen.

 

Koop een klein vloerkleed in de sale!

Op onze sale pagina vindt je heel veel kleine vloerkleden met hoge kortingen. Bekijk ook eens onze outlet pagina voor de beste deals!

© Jens Visser


© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode