Hoe kies je het perfecte buitenkleed?

Hoe kies je het perfecte buitenkleed?

Met de toevoeging van een buiten vloerkleed maak je elke buitenruimte direct een stuk sfeervoller! Je rekent niet alleen af ​​met saaie tuintegels, maar je verbindt de buitenruimte ook meteen met de rest van je interieur. Je zult het hele jaar door van het buitenleven kunnen genieten. Maar hoe kies je het perfecte buitenkleed? Er zijn namelijk een hele boel verschillende soorten en maten. In dit blog leggen wij je stap voor stap uit hoe jij jouw perfecte buitenkleed kiest.

 

Stap 1: materiaal

Binnen vloerkleden zijn van allerlei soorten materialen gemaakt, wol, jute of bijvoorbeeld een synthetische stof. Deze stoffen kunnen natuurlijk niet buiten liggen. Daarom zijn onze buiten vloerkleden van een ander soort materiaal gemaakt, namelijk propyleen. Door dit materiaal te gebruiken kun je het buitenkleed makkelijk schoonmaken met een sopje en/of zelfs een hoge druk spuit gebruiken. Onze buitenkleden kunnen dus ook goed tegen weersinvloeden zoals regen en wind.

Jute buitenkleed visgraat naturel - Interieur05

 

Stap 2: vorm

De meest voorkomende vorm voor een buitenkleed zijn rechthoekig en rond. Maar je hebt tegenwoordig ook organisch gevormde buitenkleden of ovale buitenkleden. Ook heb je kleden voor op je balkon, deze zijn speciaal wat kleiner gemaakt. Als je een terras setting hebt in je tuin, met bijvoorbeeld een bankje en een tafel kan je gemakkelijk een rechthoekig kleed onder de tafel leggen. Zo maak je een leuk geheel van je terras. Als je een hoekbankje hebt kun je ervoor kiezen om hier een rond buitenvloerkleed neer te leggen. Door een ronde vorm te gebruiken op deze manier, breek je het hoekige beeld en creëer je wat meer speelsheid.

Wil je nog wat extra's toevoegen aan je buitenruimte? Kies dan voor een organische gevormd buitenkleed, hierdoor zal je buitenruimte nooit vervelen!

Buitenkleed Loop stone roest - Interieur05

 

Stap 3: formaat

De meest geschikte maat wordt vaak bepaald door de beschikbare ruimte en het meubilair. Heb je een balkon of een smalle bank die je graag wilt verfraaien? Kies dan voor een balkonkleed zoals hierboven al eens is genoemd. Als het om tuinmeubelen gaat is de algemene regel: kies een buitentapijt dat breder is dan de langste rand van de tuinset. Zorg ervoor dat er aan elke kant ongeveer 20 tot 40 cm tapijt vrij blijft.

Het mooiste effect ontstaat wanneer het tuinkleed losse elementen met elkaar verbindt. Zo kan je verschillende zitplekken met elkaar verbinden door een vloerkleed neer te leggen. Bij ronde en hoekbanken moet het buitentapijt doorlopen tot aan beide uiteinden van de bank. Personaliseer het door te spelen met verschillende maten, kleuren en vormen.

 

Stap 4: design

Hoewel je binnen misschien preciezer bent met statement-stukken, is een buitenruimte de perfecte plek om helemaal los te gaan met prints en kleuren. De natuur zelf is er uiteraard ook in allerlei kleuren, waardoor een gekleurd buitentapijt perfect zal opgaan in de rest van de omgeving. Houd bij het kiezen van een buitentapijt rekening met de kleuren van planten en bloemen voor een prachtig geheel. Wil jij je buiten paleisje liever strak en minder kleurrijk hebben? Dan kun je ook voor een egaal of jute look buitenvloerkleed kiezen. Met dit soort buitenkleden creëer je rust in je buitenruimte. Je kan ook een egaal kleurig vloerkleed kiezen met een speciale vorm zoals ovaal of organisch. Dit geeft net wat meer een speels effect, dan een rechthoekig egaal buitenkleed.

Buitenkleed Swirl rechthoek - zwart - dubbelzijdig

 

Advies bij het uitzoeken van een buitenkleed

Mocht je er toch niet uikomen met het uitzoeken van een buitenkleed? Neem dan contact met ons op. Onze vloerkleden specialisten staan klaar om je te Adviseren over materiaal, styling, onderhoud en alle andere informatie die je maar nodig hebt. 

Vond je dit artikel nou nuttig om te lezen? Lees dan ook eens: de rol van een buitenvloerkleden in tuin, terras of balkoninrichting. Of neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en informatie.

© Jente Riemersma

Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode