Top vijf meest gekozen maten buitenkleden

Top vijf meest gekozen maten buitenkleden

Bij Vloerkledenloods hebben we een ruim assortiment aan buitenkleden. Elk buitenkleed is beschikbaar in diverse vormen en formaten. Door het brede assortiment is er voor elke ruimte wel een geschikt formaat beschikbaar. In deze blog zetten we de top vijf meest gekozen formaten voor je op een rijtje en leggen we uit waarom deze gangbare formaten zo populair zijn. Lees je mee?

 

Buitenkleed in het formaat 160x230cm (M)

Het kleinste formaat buitenkleed is 160x230cm. Dit is tevens een van de populairste maten uit onze outdoor collectie. Dit formaat is perfect geschikt voor kleine ruimtes in de achtertuin. Heb je bijvoorbeeld een zitgedeelte met een twee- of driezitsbank, dan kan een buitenkleed van 160x230cm perfect zijn. Ook bij een kleine hoekbank kan een 160x230cm tuinkleed erg handig zijn.

Mocht je je kleine balkonnetje toch wat gezelliger willen maken, dan is het vaak erg leuk om hier een buitenkleed neer te leggen. Een buitentapijt in het formaat 160x230cm is zeer geschikt voor een kleine ruimte zoals een balkon. Onze buitenkleden zijn compleet weersbestendig, dus deze kunnen buiten op het balkon blijven liggen.

Al onze buitenkleden zijn beschikbaar in het formaat 160x230cm.

 

Buitenkleed in het formaat 200x290cm (L)

Heb je een wat groter buitenkleed nodig? Dan is het formaat 200x290cm ideaal. Dit formaat is perfect voor grotere zitgedeeltes zoals een serre, veranda of een groter terras.

Ook kan dit formaat buitenkleed erg handig zijn om samenhang te creëren bij een zitplek. Zo kan het zorgen voor verbinding tussen verschillende meubels. Heb je bijvoorbeeld een bank met verschillende stoelen, dan kan het buitenkleed zorgen voor eenheid tussen deze verschillende meubels. Daarnaast kan een buitenkleed van 200x290cm ook dienen als een comfortabele ondergrond voor onder de buitentafel.

 

Groot buitenkleed in het formaat 240x340cm (XL)

Heb je een buitenkleed nodig voor een nog grotere zitruimte? Dan is het formaat XL, namelijk 240x340cm, een goede keuze. Dit buitenkleed is erg handig voor grote terrassen. Heb je een grote zithoek met een loungebank, dan is dit formaat buitenkleed ideaal.

Als je verschillende stoelen en meerdere bankjes met elkaar wilt verbinden, kan een groot buitenkleed ook erg handig zijn. Het grote oppervlak zorgt voor eenheid tussen de verschillende meubels en maakt het visueel aantrekkelijker.

 

Rond buitenkleed 200cm (L)

Naast het grote aanbod van diverse rechthoekige buitenkleden, hebben we ook een breed aanbod van ronde buitenkleden. Een populair en gangbaar formaat is 200cm rond. Ronde tuinkleden zijn de ideale oplossing voor een hoekbank met twee gelijke zijdes. Daarnaast kan een rond vloerkleed zorgen voor een leuk effect. Heb je bijvoorbeeld veel meubels met strakke lijnen, dan kan een rond vloerkleed deze lijnen doorbreken.

Ook is een rond buitenkleed van 200cm perfect om een gezellig hoekje te creëren. Heb je bijvoorbeeld een smal bankje of een stoel, dan is een rechthoekig buitenkleed vaak net te groot. Een rond buitenkleed kan helpen om er toch een gezellig geheel van te maken.

 

Groot rond buitenkleed 240cm (XL)

Ben je helemaal fan van ronde vormen, maar is een buitenkleed van 200cm net wat te klein? Kies dan voor een groot buitenkleed van 240cm. Dit formaat is ideaal voor grotere zithoeken en terrassen. Een buitenkleed van 240cm is tevens het grootste ronde formaat.

Een groot rond buitenkleed kan je in verschillende ruimtes in de tuin gebruiken. Heb je bijvoorbeeld ronde tafels, dan staat het het mooist om hier een rond buitenkleed onder te leggen.

 

Buitenkleed kopen in de sale!

Bijna alle buitenkleden die wij verkopen zijn beschikbaar in deze populaire formaten. Door het brede assortiment is er voor iedereen wel een passend formaat buitenkleed. Op zoek naar een goedkoop buitenkleed? Bekijk dan onze sale- of outletpagina.

Benieuwd naar onze populairste buitenkleden? Bekijk dan de top 10 buitenkleden.

Vond je dit artikel nuttig? Lees dan ook eens: 10 creatieve manieren om een buitenkleed te gebruiken. Of neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en informatie.

© Sven Westerhuis


© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode