De perfecte vloerkleden voor een Modern interieur

De perfecte vloerkleden voor een Modern interieur

De moderne woonstijl is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Dit komt voornamelijk doordat deze stijl gekenmerkt wordt door strakke lijnen, eenvoudige vormen en een minimalistische uitstraling. Het doel van deze woonstijl is om een ​​ruimte te creëren die rust uitstraalt en gelijktijdig praktisch en functioneel is. Klinkt perfect als je het ons vraagt. Heeft het jouw interesse ook gewekt en wil je er meer over weten? Wij vertellen je graag alles over deze moderne woonstijl!

 

Wat kenmerkt een Modern interieur?

Een van de belangrijkste kenmerken van de moderne woonstijl is minimalisme. Dit betekent dat er zo weinig mogelijk rommel en overbodige spullen in een ruimte aanwezig zijn. Dit geeft niet alleen een rustigere sfeer, maar het kan ook helpen om een ​​kleine ruimte groter te doen lijken. Voor een klein huis is deze woonstijl dus ook erg geschikt! Een ander kenmerk van de moderne woonstijl is dat er veel gewerkt wordt met eenvoudige, strakke lijnen. Dit betekent dat de meubels en andere objecten in een ruimte een eenvoudige en functionele vorm hebben. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld meubels gemaakt van glas, metaal en hard plastic. Kies dus niet voor materialen die een traditionelere uitstraling hebben.

Hoogpolig Vloerkleed Beige/Ivoor - Hawaii

Populaire kleuren voor een Modern interieur

Er zijn geen specifieke kleuren die je moet toepassen in een modern interieur. Toch wordt er wel vaak gekozen voor een neutrale basis zoals wit, grijs en zwart. Dit zorgt voor een rustige en serene sfeer in een ruimte. Er worden daarentegen soms wel felle accentkleuren toegevoegd, zoals rood, geel of blauw, om een ​​ruimte op te vrolijken. Maar het is vooral belangrijk om te kiezen voor kleuren die bij jouw persoonlijkheid passen en die harmonieus zijn met elkaar. In een modern interieur kun je bijvoorbeeld kiezen voor een neutrale basis met accenten van felle kleuren, of juist voor een bepaald kleurenschema. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin het interieur zich bevindt en hoe de kleuren zich verhouden tot de meubels en andere elementen in de ruimte.

Wat voor vloerkleed past goed bij een Modern interieur?

Een modern interieur kan soms wat kil en industrieel ogen zijn, Het is dus belangrijk om wat warmte en textuur toe te voegen met behulp van een vloerkleed. Er zijn verschillende soorten vloerkleden die goed passen bij een modern interieur, afhankelijk van de stijl die je wilt creëren.

 

 

Uiteindelijk is het belangrijk om een ​​vloerkleed te kiezen dat aansluit bij jouw persoonlijke stijl en die een geheel vormt met de rest van je interieur. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een vloerkleed voor in jouw interieur, kun je voor professioneel advies altijd langs komen in onze showroom of bellen met onze klantenservice.

Ovaal Vloerkleed Jute Naturel

De Moderne woonstijl kort samengevat

De moderne woonstijl is dus gericht op een minimalistische, eenvoudige en functionele manier van wonen. Het kan helpen om een ​​ruimte rustig en sereen te maken, en tegelijkertijd praktisch en efficiënt te gebruiken. Als je van deze woonstijl houdt, kan het zeker de moeite waard zijn om je huis of appartement hiërarchisch aan te passen.

Bedankt voor het lezen! Wil je graag meer inspiratie opdoen? Kijk dan ook op ons Instagram @vloerkledenloods of lees meer van onze blogs op www.vloerkledenloods.nl. 

© Beryl van der Mossel


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode