Waarom zou je beter een handgemaakt vloerkleed kiezen ipv een machinaal gewoven vloerkleed?

Waarom zou je beter een handgemaakt vloerkleed kiezen ipv een machinaal gewoven vloerkleed?

Wollen vloerkleed Vicenza 11 - Eva Interior

 

Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende keuzes als je een vloerkleed wilt aanschaffen. Naast het formaat en de kleur heb je ook nog de keuze in een handgemaakt of machinaal gewoven vloerkleed, maar wat houdt dit eigenlijk in? En waarom is een handgemaakt vloerkleed uiteindelijk een betere koop dan een machinaal gewoven vloerkleed? Wij bij Vloerkledenloods proberen jouw keuze in een vloerkleed kiezen zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom leggen we je dit onderwerp uit in een blog, lees je mee?

 

Wat is het verschil tussen een handgemaakt en een machinaal gemaakt vloerkleed?

Een handgemaakt vloerkleed wordt gemaakt met behulp van een speciaal gemaakt weefgetouw. Deze vloerkleden zijn dus handgeknoopt. Vanaf het spinnen en verven van de wol, tot het knopen en afwerken van het vloerkleed. Machinaal geknoopte tapijten maken daarentegen gebruik van automatische, mechanische weefmachines die tegenwoordig vaak worden bestuurd door computers. Hierdoor kunnen vloerkleden veel sneller worden geproduceerd dan handgemaakte vloerkleden.

Het gebruik van synthetische materialen komt ook vaker voor bij machinaal geknoopte vloerkleden, terwijl bij handgemaakte vloerkleden vaker wol wordt gebruikt. Dit is dan ook de reden dat de prijs van een handgemaakt kleed hoger ligt dan de prijs van een kleed dat machine gemaakt is.

De kleuren en patronen van handgemaakte tapijten zijn ook levendig en zien er natuurlijker uit. Een handgemaakt vloerkleed van hoge kwaliteit is een langetermijninvestering voor uw huis, omdat het vaak zijn waarde behoudt of zelfs in waarde stijgt. Een voorbeeld van een handgemaakt vloerkleed is bijvoorbeeld het wollen vloerkleed Bergamo van Eva Interior. Er is bij dit vloerkleed gebruik gemaakt van grof, ongelijkmatig haakpatroon, hierdoor is dit wollen carpet een echte blikvanger in huis, zonder overdreven aanwezig te zijn.

Wollen vloerkleed Bergamo 11 - Eva Interior

 

Duurzaamheid

We leven in een tijd waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Een handgemaakt vloerkleed is een van de meest duurzaamste producten die er bestaan. Dit is ook een reden waardoor de prijs van deze vloerkleden ook hoger is als bij andere vloerkleden. De levensduur van een handgemaakt vloerkleed kan oplopen tot wel vele jaren. Bij hand vervaardigde vloerkleden hebben we te maken met afkomst, traditie, staat en leeftijd. Handgemaakte vloerkleden hebben vaak ook een erg natuurlijke uitstraling.

Wollen vloerkleed Vicenza 11 - Eva Interior

 

Prijsverschil

Je herkent een handgemaakt vloerkleed ook aan de prijs. Hoe langer het duurt om het kleed te maken, hoe hoger de prijs. Bovendien is het werk zeer arbeidsintensief. Als wever moet je nauwkeurig en geconcentreerd werken. Daarom zal een handgemaakt kleed veel duurder zijn dan een machinaal vervaardigd kleed. Ook is elk handgemaakt vloerkleed uniek. Terwijl machinaal gemaakte vloerkleden er altijd perfect en hetzelfde uitzien.

Wollen vloerkleed Venezia 15 - De Munk Carpets

 

Conclusie

Als je al de voor- en nadelen met elkaar afweegt is een handgemaakt vloerkleed de beste keuze, omdat deze erg lang meegaat, duurzaam is en er prachtig en uniek uitziet. Handgemaakt vloerkleden zijn vaak van de merken: Brinker Carpets en De Munk Carpets. Maar niet iedereen heeft de portemonnee voor zo’n handgemaakt kleed. Dit is waarom we bij Vloerkledenloods ook veel hoge kwaliteit machinaal gewoven vloerkleden hebben. 

Kun je nog wat hulp gebruiken om tot het juiste vloerkleed te komen? Weet je niet zeker welke maat vloerkleed bij jouw zithoek past? Bekijk dan onze gids “welk vloerkleed past bij mijn interieur” of neem vrijblijvend contact met ons op. 

© Jente Riemersma


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode