Welk vloerkleed op een donkere vloer?

Welk vloerkleed op een donkere vloer?

Wollen vloerkleed wit - Cobble Stone

 

Het uitzoeken van een vloerkleed bij een vloer kan soms best lastig zijn. Want welk vloerkleed past nou het beste bij jou donkere vloer? In deze blog gaan we je precies vertellen welke kleden het beste bij een donkere vloer passen.

Over het algemeen komen donkere vloeren het meest voor in huizen met een industriële of landelijke woonstijl.

Bij een industriële woonstijl wordt er vaak gekozen voor strakke belijning en ruwe/harde materialen. Hierbij past een donkere ruwe vloer perfect. Bij een landelijke woonstijl kiezen mensen juist vaak voor warmte en knusheid. Bij deze woonstijl zie je ook vaak veel houten meubels, omdat hout ook voor warmte zorgt.

Vloerkleed Felva viscose silk zilver - Interieur05

 

Licht of donker vloerkleed op donkere vloer

Bij een donkere vloer is het belangrijk dat de kleur van de vloer en het kleed in contrast staan met elkaar. Bij een donkere vloer komt het dus vaak voor dat mensen voor een licht vloerkleed kiezen. Let op, het moet niet te licht worden zoals wit en zwart, dit kan ervoor zorgen dat de ruimte een erg kille uitstraling krijgt.

Een grijs vloerkleed zal zeker een goede optie zijn voor op een donkere vloer. Ook past een beige of zilver vloerkleed goed op een donkere ondergrond. De combinatie van een licht vloerkleed op een donkere vloer zorgt voor een goede kleurverhouding.

Voor een ruimte met veel lichtinval kunt u ook het beste kiezen voor een licht gekleurd vloerkleed. Een licht vloerkleed weerkaatst het zonlicht en zorgt hierdoor voor ruimte en openheid. Ook is een licht vloerkleed makkelijk te combineren met verschillende interieurstijlen en kleurpaletten. Een crème vloerkleed of beige vloerkleed zijn hier perfect voor.

Jute vloerkleed rechthoek Mobi - met franjes

 

Licht vloerkleed op donkere vloer

Heb je je huis gestyled in de landelijke woonstijl en maak je gebruik van veel natuurlijke elementen zoals hout, steen of riet? Dan raden wij aan om natuurlijke producten te blijven gebruiken, ook in je vloerkleed. Een goede keuze zal dan zijn, een wollen of een jute vloerkleed. Zo hebben wij de Vik lichtgrijs en de jute naturel. Deze licht gekleurde vloerkleden passen perfect op een donkere vloer.

Heb je bij de inrichting van je huis toch gekozen voor de Industriële style, dan zal ik eerder een vintage vloerkleed aanraden. Bij de industriële style wordt voornamelijk gekozen voor materialen zoals: beton, ruwe hout en staal. Als u voor een vintage vloerkleed kiest de zal de Bloom Grijs en de Aila Zand/Beige zeker een goede optie zijn. Deze licht gekleurde vintage kleden hebben een stoere uitstraling en zullen zeker bij een donkere vloer passen.

Vintage vloerkleed Aila grijs/roze

 

Is een donker vloerkleed in je slaapkamer een goed idee?

Een donker kleed in de slaapkamer kan zeker een goed idee zijn. Dit hangt alleen af van een aantal dingen. Een donker vloerkleed zorgt voor warmte en gezelligheid, ook creëer je er een knusse sfeer mee. Wil je een donker vloerkleed in de slaapkamer, dan moet je goed kijken welke kleuren de andere meubels in deze ruimte hebben. Als je gebruikmaakt van veel lichtgekleurde meubels zal een donker kleed zeker op z'n plaats zijn. Dit zorgt voor een goed kleurcontrast. Als je al gebruik maakt van veel donkere accenten, zullen wij eerder een lichtgekleurd vloerkleed aanraden. Het overmatig gebruik van donkere kleuren kan de ruimte aanzienlijk verkleinen.

Uiteindelijk gaat het over de sfeer die je wilt creëren in de ruimte. Wil je warme en gezellige ruimte, dan raden wij aan om voor een donker vloerkleed kiezen. Maar gaat de voorkeur uit naar een luchtige en open ruimte, dan zal de keuze voor een lichtgekleurd vloerkleed beter zijn.

Rond vloerkleed wollen grijs - Cobble Stone

 

Voor zowel donkere als licht gekleurde vloerkleden hebben wij een ruim assortiment. Deze vind je op: https://vloerkledenloods.nl/vloerkleden. Ben je op zoek naar een vloerkleed met een specifieke kleur? Zo hebben wij de volgende vloerkleden: Zwarte vloerkleden, Beige vloerkleden, Taupe vloerkleden, Grijze vloerkleden, Zilveren vloerkleden, Crème vloerkleden, Witte vloerkleden en Bruine vloerkleden.

© Sven Westerhuis

 


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode