Meerdere vloerkleden combineren

Meerdere vloerkleden combineren

Vloerkleed parade organische vorm beige 171 AB65 - Desso

Het combineren van meerdere vloerkleden in je woonruimte is iets wat je steeds vaker ziet gebeuren. Om een ruimte creatief in te richten is het neerleggen van meerdere tapijten in een ruimte zeker geen gek idee. Ik deze blog gaan we je precies uitleggen hoe je het beste vloerkleden met elkaar kunt combineren. Lees je mee?

 

Verschillende vormen vloerkleden combineren

Als je meerdere vloerkleden wilt gaan combineren in dezelfde ruimte, moet je natuurlijk op veel dingen letten. Niet alle vloerkleden zullen namelijk met elkaar matchen. Zo moet je echt kijken naar de vorm, kleur stijl van het vloerkleed. Als je dit goed op een rijtje hebt is het erg makkelijk om een matchend vloerkleed uit te zoeken.

Het combineren van verschillende vormen vloerkleden in dezelfde ruimte, is iets wat zorgt voor contrast en balans. Tegenwoordig komt het veel voor dat mensen hun woonruimte opsplitsen in verschillende hoekjes. Zo kun je bij de bank of onder de eettafel een mooi groot rechthoekig vloerkleed neerleggen. Bij een wat kleiner zitgedeelte zou een wat kleiner rond tapijt ook goedpassen. Het belangrijkste is dat alles in verhouding is met elkaar. Dus leg niet een mega groot kleed in een kleine zithoek.

In principe kan elke vorm met elkaar gecombineerd worden van rechthoek tot ovaalvormige vloerkleden. Iets wat tegenwoordig ook erg populair is zijn organisch gevormde vloerkleden. Dit zijn vaak op maat gemaakte vloerkleden van bijvoorbeeld Brinker, Desso of De Munk. Bij deze aparte vormen zijn de mogelijkheden eindeloos. Hieronder heb ik alle vormen tapijten onder elkaar gezet.

  • Rechthoekige vloerkleden
  • Ronde vloerkleden
  • Ovale vloerkleden
  • Vierkante vloerkleden
  • Organische vormen vloerkleden

Ovaal vloerkleed Jute naturel

 

Welke kleuren vloerkleden kan je goed combineren?

Bij het uitzoeken van een vloerkleed blijft de kleur toch wel de belangrijkste factor. In een ruimte waarin veel verschillende kleuren worden gebruikt kan ook zeker een kleurrijk vloerkleed worden neergelegd. Wel is het belangrijk dat de kleuren overeenkomen met de andere kleuren in de ruimte. Wij raden daarom aan altijd gebruik te maken van een kleurenpallet, dit kan erg helpen om het juiste kleur vloerkleed uit te zoeken.

Als je in je woonruimte gebruik maakt van een duidelijke accentkleur, zou ik dit ook laten terugkomen in de kleur van je vloerkleed. Dit kan helpen met het visueel verenigen van de ruimte.

Vloerkleden met contrasterende kleuren zijn erg goed om visuele interesse toe te voegen. Zorg er wel voor bij meerdere kleden dat er een aantal gemeenschappelijke kleuren zijn, zodat de vloerkleden met elkaar verbonden zijn.

Bij het combineren van meerdere tapijten is de kleurverhouding ook erg belangrijk. Heb je een vloerkleed met een hele sprekende kleur (rood, blauw, paars), dan kan je dit goed in verhouding brengen met een ander vloerkleed met wat meer subtielere kleuraccenten.

Wil je kijken welke kleur het best in jouw woonruimte past? Bestel dan nu een gratis staal. Zo kan je zien of het model en de kleur matchen met de rest van de ruimte.

Vloerkleed Parade organische vorm zwart AB65 - Desso

 

Waar moet ik opletten bij verschillende stijlen?

Vloerkleden heb je in heel veel verschillende stijlen. Bij het combineren van meerdere vloerkleden moet je goed kijken bij welke stijl deze vloerkleden horen. Heb jij je huis ingericht in bijvoorbeeld de landelijke woonstijl, dan is het ook handig dat je vloerkleden uitzoekt die hierbij horen. Ook is het patroon van het vloerkleed erg belangrijk. Materialen die je in je huis gebruikt kun je ook laten terugkomen in je vloerkleed.

Als je bijvoorbeeld een vintage vloerkleed hebt met een heel druk patroon en een wollen vloerkleed met rustige kleuraccenten, kan dit soms matchen maar soms ook niet. Dit hangt compleet af van de kleurverhouding en de inrichting van de rest van de ruimte.

Ook is het belangrijk om aandacht te hebben voor de details. Details zoals franjes, kwastjes en randafwerking, kunnen heel  bepalend zijn of een vloerkleed wel of niet bij elkaar past.

Wollen vloerkleed Vicenza 11 beige - Eva Interior

 

Hoe weet ik nou wat er in mijn huis past?

Tot slot zet ik alle belangrijke dingen nog even op een rijtje. De dingen waar je op moet letten bij het combineren van meerdere vloerkleden zijn: vorm, kleur en stijl.

  • Vorm: verhouding, contrast en balans
  • Kleur: overeenkomst van kleuren, kleurenpallet en kleurverhouding
  • Stijl: woonstijl, materiaal en details

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste vloerkleed of wil je vrijblijvend worden geadviseerd? Neem dan contact met ons op.

© Sven Westerhuis


Related Products

© 2020 VloerkledenloodsDesigned by Studio Chris 10Developed by AndCode